Kocka: od tamburice do miksete

29_10_2013 / 23:45h  |  Autor: G.B.  |  Foto: Mate Žaja
Kocka: od tamburice do miksete

U petak Elemental započinje turneju, a Kocka klupski program u studenom, u kojem uz koncerte i glazbene večeri donosi i izložbu, filmove, radionicu, večer badmintona...

Kocka je maksimalno iskoristila dugi vikend kojim započinje klupski program u studenom. U petak Elemental u Splitu započinje turneju povodom 15 godina rada, a u nedjelju Punk Attack vol. 2 u Splitu zaustavlja škotski hardcore bend To Kill Achiles, koji na europskoj turneji promoviraju svoj debitantski album. U subotu neće biti pauze - Dj Braco Plakaluša i Dj Janus obilježit će Dancing in this place Vol. 2.

Novi glazbeni niz započinje u četvrtak (7. 11.) ZloSTavljanjem – metal slušaonicu obogatit će video projekcije, nastavlja se u petak uz plesne zvukove KEND večeri te se nakratko zaustavlja u subotu (9. 11.) uz Metal Punx. Na rođendanskom koncertu benda Inverted Pussyfix nastupit će splitski death metal Gluttony, slovenski death grind Vulvathrone te austrijski grindcore VxPxOxAxAxWxAxMxC.

Trećeg je vikenda između ambiental slušaone Psy chill u četvrtak (14. 11.) i subotnjeg (16. 11.) PlesnjaQ-a uz slovenske glazbenice, rezerviran termin (15. 11.) za predstavljanje novog albuma čestih festivalskih gostiju u regiji – Overflow.

Četvrti glazbeni niz počinje još ranije – već je srijeda (20. 11.) rezervirana za Punk Attack vol. 3., u četvrtak (21.11.) je novo ZloSTavljanje, u petak koncert novosadskih pankburaša Zbogom Brus li koji klasične rock instrumente nadopunjuju begešom (tradicionalni vojvođanski kontrabas) i tamburom, a niz u subotu završava Bass/Tech zvuk prvog u nizu Beatslap serijala uz Simon/off-a.

Zadnjeg petka u mjesecu (29. 11.) plesnim će podijem upravljati Bassmattersi uz dub i reagge zvukove, a u subotu (30. 11.) Swagonic najavljuje trio iz Kiše metaka.

Osim glazbenog programa: izložba, filmovi, radionica i Večer badmintona

U galeriji Praktika 4. 11. otvorit će se izložba Genogram autora Davora Konjikušića. Projektor će se  6. 11. zagrijati zbog filma Doktrina šoka koji progovara o kapitalizmu katastrofe, a 18. 11. zbog filma Transcendent Man koji predstavlja moguću budućnost u kojoj ćemo se zbog tehnološkog napretka morati unaprijediti umjetnom inteligencijom. U studenom će se održati i nastavak Logičkih radionica (25. 11.), a novost je i Večer badmintona u kojoj ćete se moći razigrati posljednje srijede.