Program u šestom: Šest za kraj!

28_05_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Program u šestom: Šest za kraj!

Klub Zona sezonu završava sa šest događanja u šestom mjesecu - uz svjetsku rekorderku i prvakinju ronjenja na dah, Lavandermana, prvo splitsko svjetsko kvizaško prvenstvo, izložbu, književnu čajanku i posljednje pripreme za državnu maturu.

Klub Zona sezonu završava sa šest događanja u šestom mjesecu - uz svjetsku rekorderku i prvakinju ronjenja na dah, Lavandermana, prvo splitsko svjetsko kvizaško prvenstvo, izložbu, književnu čajanku i posljednje pripreme za državnu maturu.

Tako će se u jedanaest mjeseci sezone, od kolovoza 2016. do lipnja 2017. godine, realizirati oko 690 sati besplatnog programa za mlade u više od 300 termina. Dostizanju odličnih rezultata prethodne sezone doprinijelo je 16 jednodnevnih, višednevnih i višemjesečnih radionica i tečajeva, 13 izložbi, 7 putopisnih predavanja i 21 večer društvenih igara te 7 gostovanja splitske biciklopopravljaonice, ali i brojna druga događanja.

PROGRAM KLUBA ZONA DO KRAJA SEZONE

1, 2, 3 - meditiraj!* / ponedjeljak, 29.5. / 20:00
Virtual Reality Event* / srijeda, 31.5. / 16:00
Ronjenje na dah – predavanje Lidije Lijić Vulić / četvrtak, 1.6. / 19:00
Književna čajanka: Preobrazba / petak, 2.6. / 20:00
15. Svjetsko kvizaško prvenstvo* / subota, 3.6. / 14:00
Srednjoškolski književni klub / utorak, 6.6. / 19:30
Izložba Vande Trifunović: SPLIT/SPLIT / srijeda, 7.6. / 20:00
Stripaški kružok: Lavanderman / četvrtak, 8.6. / 20:00

*rezerviraj mjesto putem prijavnice na klub.infozona.hr.
Više informacija potraži ili pitaj na Facebook stranici Kluba Zona.

Već prvog dana lipnja Klub Zona ugostiti će višestruku svjetsku rekorderku i svjetsku prvakinju u ronjenju na dah. Lidija Lijić Vulić će u četvrtak, 1. lipnja, u 19 sati održati predavanje o ronjenju na dah, s naglaskom na sigurnost ronjenja.

Prije ljetne stanke, Djevojke koje čitaju pozivaju na još jednu Književnu čajanku. U petak, 2. lipnja, od 20 sati tema će biti Kafkina Preobrazba. Druženja započeta na jesen prošle godine već imaju stalne sudionike, no slobodni su pridružiti se svi zainteresirani, bez obzira na razinu predznanja o književnoj kritici.

Klub Zona u subotu, 3. lipnja, od 14 sati ugostiti će 15. Svjetsko kvizaško prvenstvo. Bit će to prvi put da splitski ljubitelji kvizova mogu zaigrati prvenstvo u svom gradu. Kotizacija za sudjelovanje 30 kuna, rezervacija mjesta moguća je na klub.infozona.hr, a igra se na način da svaki natjecatelj individualno zapisuje odgovore na 240 pitanja raspoređenih u 8 kategorija.

U lipnju se održavaju ispiti državne mature, a teme devetog druženja srednjoškolskog književnog kluba bit će Kiklop i hrvatsko pjesništvo. Mnogi bi te teme htjeli izbjeći na državnoj maturi, no u utorak, 6. lipnja, u 19:30 u Klubu Zona imaju priliku bolje se pripremiti.

Mlada arhitektica Vanda Trifunović predstavlja se izložbom fotografija SPLIT / SPLIT koje prikazuju međuodnose čovjeka i prostora. Posljednja ovosezonska izložba u ciklusu autora mlađe generacije otvorit će se u srijedu, 7. lipnja, u 20 sati i bit će otvorena do kraja mjeseca.

Na posljednji ovosezonski Stripaški kružok, u četvrtak, 8 .lipnja u 20 sati, u Klub Zona dolazi – Lavanderman! Među sugovornicima Ivana Svaguše, domaćina druženja ljubitelja stripa, bit će scenarist te idejni vođa Lavandermana, Toni Faver, i prvi crtač, Vančo Rebac. Povod razgovoru je ukoričeno izdanje prva dva, već raritetna i vrlo tražena broja Lavandermana.