Kako će Kocka u proljeće?

27_02_2013 / 13:00h  |  Foto: Luka Kivela, arhiva
Kako će Kocka u proljeće?

Program kluba Kocka ni u ožujku neće ponuditi samo glazbena događanja, iako se glazbeni nastupi neće ograničiti samo na petak i subotu… Pročitajte koji sve koncerti, filmovi, izložbe i slušaone dolaze u Kocku u ožujku!

Ni jedan mjesec ne dođe tako brzo kao ožujak prije kojeg je veljača sa samo 28 dana, a novi mjesec znači i novi program kluba Kocka! U petak (01.03.) je večer pod nazivom Kend 2 u kojoj vas Ante After i DJ Redukt, svježa lica splitske techno scene, vode na vožnju vrijednu naziva – rave. Kvalitetnu subotnju noć (02.03.) nagovještavaju zagrebački bendovi Stronghold i Paddy`s allstars. Trinaestogodišnji hardcore bend Stronghold publici predstavlja svoju glazbu kroz slogan From streets for the streets!, a Paddy’s Allstars je irish/punk bend koji je mješavinu keltskog punka i starih gusarskih melodija već predstavio ma stotinjak koncerata u društvu sa svjetski priznatim bendovima.

Idući vikend osim subotnjeg (09.03.) PlesnjaQa u petak (08.03.) donosi veseli osječki bend Pullover koji za sebe kažu da sviraju dance glazbu sa područja ovih prostora u malo žešćem rock izdanju. Pozornicu će dijeliti sa Ponte Di Carla, šibenskim punkerima koji su upravo u Kocki započeli svoj uzlet.

Koncerti i nedjeljom i ponedjeljkom

Glazbeni nastupi u Kocki se u drugoj polovici ožujka neće ograničiti samo na petak i subotu. Prvi glazbeni trokorak počinje u petak 15. ožujka uz banjalučki dark hardcore bend Deer in the Headlights i splitski noise hardcore bend Dispro, nastavlja se u subotu (16.03.) uz Cojones (Stoner Rock / Zagreb) i Husta (Psychedelic Rock / Klanjec) te završava tek u nedjelju (17.03.), na St. Patrick's Day, uz prigodan koncert Jolly rogersa.

Predzadnjeg petka ožujka (22.03.) možete poslušati veterane splitske rock scene – Bezdan, Mr. Wolf i Continuum, u subotu (23.03.) nova Karantena donosi dašak ljeta i Echo Festivala uz britanskog DJ-a i producenta Straya, a u ponedjeljak (25.03.) Split Hardcore Crew na pozornicu dovodi koprivnički Snob i danski Earn Your Scars.

Turneja na kojoj osječki rap dvojac Krankšvester promoviraju novi album Krankšvester 2 u Kocku stiže u petak 29. ožujka, večer prije nego Punk (A)ttack vol.1 predstavi zagrebačke bendove Damage is Done i Clouds of Cancer uz domaći D.O.P..

Četvrtkom se izmjenjuju Dom lounge večeri elektronske glazbe (07. i 21.03.) i Metal slušaone (14. by Margan, a 28. by Rudfrost), a srijedom se nastavljaju Punk domjenci.

Gledajte filmove, dođite na izložbe, a rađa se i nezavisni alternativni časopis

Kocka ni u ožujku neće ponuditi samo glazbeni program. U Galeriji Praktika prvog ponedjeljak ožujka (04.03.) imate priliku porazgovarati sa umjetnicom Dinom Rončević koja je sa tri mlade asistentice rastavila automobil na dijelove i, naravno, nije stala na tome - Nepoželjna snaha Volume II. Josipa Šarić, Nataša Pavlov i Sanja Burazin su tri slikarice koje su zajedno diplomirale slikarstvo na UMAS-u, a predstavit će se izložbom koja se otvara 15. ožujka. Posljednja izložba u ožujku bit će posvećena splitskom hip-hopu, a otvorit će se 29. ožujka, uz projekciju filma o deset godina Raplectiona.

U filmskom programu prvog utorka (05.03.) pogledajte francuski film La belle Verte (The Green Beautiful) koji prati ženu, podrijetlom s utopijskog planeta, koja je doputovala kako bi pomogla Zemlji svojim superiornim znanjem da bude bolja i postane prijatelj ostatku galaksije. Ponedjeljak na suncu 11. ožujka predstavlja radove iz serije Filmovi kroz subkulture – američki American hardocore i njemački One united power. Iduće večeri (12.03.) saznajte što nam donosi Codex Alimentarius. Tzameti 13 je triler, stravična priča o Sebastijanu, mladiću koji je odlučio pratiti upute namijenjene nekom drugom, no ni sam nije slutio o čemu se zapravo radi, a La Haine drama o devetnaest sati života trojice prijatelja u predgrađu Pariza, u vrijeme sukoba između emigranata i policije ranih devedesetih – oba filma možete pogledat u drugom ožujskom Ponedjeljku na suncu koji je prema kalendaru zapravo treći ponedjeljak, a 18. dan ožujka.

U Kocki se rađa i nezavisni alternativni časopis u kojem će se predstavljati mladi splitski umjetnici – 19. ožujka se još uvijek možete pridružiti ekipi. Dnevni boravak Dislexie, uz čaj, društvene igre i bogatu knjižnicu na rasporedu je 26. ožujka.

Nije teško ponoviti, još je lakše poštivati

- Molimo sve posjetitelje da se ne zadržavaju u okolini kluba, posebno ne na platou iznad kluba jer imamo velikih problema radi buke koju isti proizvode, a koja se pripisuje nama. Unaprijed zahvaljujemo onima koji ovu molbu shvate ozbiljno, ostale molimo da se, kad se budu žalili da nema programa za mlade u Splitu, prisjete da su pridonijeli takvom stanju – mantra je koju organizatori događanja u klubu Kocka i dalje ponavljaju svim posjetiteljima klupskih programa.