Dobitnici fotonatječaja Erasmus+

29_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: mobilnost.hr
Dobitnici fotonatječaja Erasmus+

Nakon studija u Estoniji, Anna se odlučila otići i na Erasmus+ studentsku praksu u istoj zemlji.

Podjelom nagrada za najbolje fotografije sa studentske Erasmus+ razmjene završen je foto natječaj #besterasmusmoments 2019. godine s temom gastronomije, koji su zajednički organizirali Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) i Studentska udruga ESN Hrvatska, piše mobilnost.hr.

Pobjednica natječaja, riječka studentica marketinga Anna Kaić svojom fotografijom sa studentske razmjene u Estoniji osvojila je mobitel Samsung Galaxy A50, koji joj je uručila Ljubica Petrović Baronica, pomoćnica ravnateljice Agencije za mobilnost i programe EU-a.

Nakon studija u Estoniji, Anna se odlučila otići i na Erasmus+ studentsku praksu u istoj zemlji. - Estoniju sam odabrala jer sam htjela ići na sjever. Nizozemska mi je bila privlačna, ali sam se zbog visokih troškova života kod Nizozemaca ipak odlučila za Estoniju i nisam požalila. Stipendija mi je omogućila pokrivanje troškova stanovanja i hrane, ali nije bila dovoljna za sve. No, dobra vijest je da sam u inozemstvu, uz malo truda, pronašla studentski posao. Postoje stranice s ponudama poslova za Erasmus studente, što je odličan način da se zaradi džeparac za sve aktivnosti. Dva mjeseca sam radila za talijansku tvrtku u Tallinnu, glavnom gradu Estonije. Ista mi je tvrtka ponudila praksu u njihovom odjelu za marketing, gdje krajem listopada idem na stručnu praksu - prepričala je svoje iskustvo Anna, koja Erasmus razmjenu preporučuje svim studentima.

S obzirom da je drugonagrađena Ana Agneza Širić, studentica Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, još uvijek na studentskoj razmjeni u Portugalu, nagradni poklon-bon za fotografiju iz Lisabona preuzeo je njen dečko Marin Sinožić, student zagrebačkog FER-a.

Treće mjesto za najbolji gastro trenutak s Erasmusa osvojila je riječka studentica Jelena Milošević s fotografijom raskošne turske gastronomije, a njezinu nagradu preuzela je Ana Gakić iz studentske udruge ESN, koja će nagradu proslijediti dobitnici.

- Čestitamo još jednom autorima nagrađenih fotografija! Nadamo se da će njihova pozitivna iskustva s Erasmusa motivirati i druge studente na taj odvažan korak, koji mnogima može biti presudan u otkrivanju vlastitih potencijala - poručila je Ljubica Petrović Baronica.