Profesionalno usmjeravanje

10_03_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: mobilnost.hr
Profesionalno usmjeravanje

Euroguidance centar Hrvatska izradio je online publikaciju „Uvod u profesionalno usmjeravanje“ namijenjenu školskim savjetnicima u profesionalnom usmjeravanju. To je rezultat višegodišnjeg održavanja Seminara o profesionalnom usmjeravanju.

Euroguidance centar Hrvatska, koji djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe EU, izradio je online publikaciju „Uvod u profesionalno usmjeravanje“ namijenjenu školskim savjetnicima u profesionalnom usmjeravanju. Nastala je u suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Institutom za društvena istraživanja, Institutom društvenih znanosti „Ivo Pilar“ i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Publikacija je rezultat višegodišnjeg održavanja Seminara o profesionalnom usmjeravanju. Svrha tog seminara je produbiti znanje školskih savjetnika potrebno za profesionalno usmjeravanje i savjetovanje učenika, kao i pružiti podršku učiteljima i roditeljima u razvijanju vještina i radnih navika učenika. Od 2013. seminarom je obuhvaćeno više od 300 praktičara iz područja profesionalnog usmjeravanja u Hrvatskoj. Ovaj priručnik je izrađen jer se kroz seminare pokazala potreba za stalnim organiziranjem sličnih edukacija. Svrha priručnika je približavanje sadržaja seminara onima koji nemaju prilike osobno sudjelovati na njima, ali i razvoj svijesti o važnosti cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja.

Priručnik „Uvod u profesionalno usmjeravanje“ možete preuzeti ovdje.

Izvor: www.mobilnost.hr