Produljeni vikend u Jude

11_02_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Judino drvo / Press
Produljeni vikend u Jude

Nadolazeći vikend u Judinom drvu trajat će tri dana a ugostit će čak tri izvođača: Nenu Belana i Mediteranski orkestar, Kries i Asada Rizvija!

Nadolazeći vikend u Judinom drvu trajat će tri dana a ugostit će čak tri izvođača: Nenu Belana i Mediteranski orkestar, Kries i Asada Rizvija!

Petak uz Asada

Asad Rizvi, koji je na tehno/house sceni aktivan više od 20 godina, nastupit će u petak, 12. veljače, a podršku će mu pružiti DJ Miro iz kolektiva Underground Control.
Asad Rizvi već 1995. godine osniva etiketu Reverberations čije vinile vrte DJ-evi širom planete (Danny Tenaglia, Laurent Garnier, Maya-Jane Coles, Derrick Carter...). Asad tijekom 2000-tih postaje jedan od najzaposlenijih producenata na sceni, što mu i donosi nagradu britanskog Mixmag časopisa za najboljeg producenta 2000. godine!

Uvijek u toku s promjenama na globalnoj sceni, Asad svoj label transformira u RVS Music i preuzima novi alias Asadinho. Izniman uspjeh remiksa planetarnog hita Lane Del Rey Summertime Sadness osigurava mu novi val uspjeha.

Etno virtuozi u subotu

U subotu 13. veljače u Judinom drvu gostuje Kries.
Svojim dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora, njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta, recenzije glazbenih kritičara inozemnih medija puni su hvale za njihove albume, a virtuozna svirka i energična scenska pojava samo su neki od razloga njihovog iznimnog uspjeha kod publike širom svijeta. Bend je osnovan 2002. godine, dosada su objavili dva albuma – Ivo i Mara te Kocijani – za koje su nadahnuće pronalazili u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala...

Valentinovo uz Belana

Splićanin s riječkom adresom, Neno Belan, jedan o najpopularnijih hrvatskih kantautora i pjevača, 14. veljače nastupa u proširenom izdanju u Judinom drvu. U njegovoj pratnji neće biti već poznati Belanovi pratitelji – Fiumensi, već Mediteranski orkestar, akustična proširena formacija njegovog benda u kojem sviraju gudači, udaraljkaši, mandolinisti, a pjeva i muška klapa. Priroda akustičnog koncerta, kakav je zakazan ove nedjelje u aranžmanu Nene Belana, zahtijeva i intimnije ozračje koje će doprinijeti stvaranju jedinstvene atmosfere za Valentinovo u Jude.

Karte za Asada Rizvija u pretprodaji su u prostorijama UC bara svakim danom do 12 po cijeni od 50 kn, te na vratima kluba na dan nastupa po cijeni od 70 kn. Karte za Kries mogu se kupiti na dan koncerta na vratima klubu po cijeni od 60 kn. Stol za Belana i Mediteranski orkestar može se rezervirati na broj 095 766 2367, a ulaznice su u pretprodaji svakim danom od 18h u music baru Split Circus na adresi Jadranska 1 na Bačvicama. Cijena ulaznice u pretprodaji je 110 kn, a na dan koncerta 140 kn.