Priznanja za volontere

06_12_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Udruga Mi
Priznanja za volontere

Na proslavi su sudjelovale brojne organizacije – udruge, javne ustanove i druge neprofitne organizacije koje su u 2019. godini organizirale volontiranje te sa svojim volonterima radile na izgradnji boljeg i humanijeg društva.

U četvrtak, 5. prosinca, po devetnaesti je put je svečano obilježen Međunarodni dan volontera, u organizaciji regionalnog volonterskog centra Udruge „MI“ – Split.
Na svečanoj proslavi dodijeljena je nagrada za promociju i razvoj volonterstva Vinka Luković Udruzi osoba s invaliditetom Sunce Makarska, za njihov 25-godišnji rad u uključivanju volontera u aktivnosti s osobama s invaliditetom. Dodijeljena su i četiri priznanja za poseban doprinos razvoju volonterstva u 2019. godini – Hrvatskom planinarskom društvu Mosor za obnovu Planinarskog doma Umberto Girometta i akcije pošumljavanja, Ligi za prevenciju ovisnosti za kontinuirani rad s mladima u prevenciji ovisnosti, Udruzi osoba s invaliditetom Agape Omiš za volonterske akcije s osobama s invaliditetom i Udruzi Kredenca – Tučepi za organizirane brojne humanitarne akcije na Makarskoj rivijeri.

Ove je godine prvi put dodijeljena i nagrada Davor Belaić za koordinatore volontera u odgojno-obrazovnim ustanovama. Nagrada je otišla u ruke učiteljici Ines Ivanovski iz splitske Osnovne škole Lučac, za njen predani rad u odgajanju najmlađih volontera i organiziranje humanitarno-volonterskih akcija Luški šušur i Lučka biciklijada. Dva priznanja za poseban doprinos razvoju volonterstva u odgojno-obrazovnim ustanovama otišla su u ruke profesoricama Ani Topić iz Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju (za uključivanje učenika u brojne akcije u zajednici) i Marijani Munitić iz IV. gimnazije Marko Marulić (za uključivanje učenika u humanitarno-volontersku akciju za splitske beskućnike te brojne druge akcije).

Zaslužnim volonterima i podupirateljima volonterskog rada dodijeljeno je 100-ak zahvalnica.
Na proslavi su sudjelovale brojne organizacije – udruge, javne ustanove i druge neprofitne organizacije koje su u 2019. godini organizirale volontiranje te sa svojim volonterima radile na izgradnji boljeg i humanijeg društva. Proslavu su dodatno obogatili nastupi udruge Glazbene niti ljubavi i glazbene skupine Centra Zlatno doba koja je pokazala da za volontiranje nikad nije kasno.