Nova prilika za Erasmus!

03_09_2013 / 00:45h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Universidade Nova de Lisboa
Nova prilika za Erasmus!

Splitsko Sveučilište objavilo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu Erasmus studijskog boravka. Informirajte se iz prve ruke - dođite na info dan!

Splitsko Sveučilište objavilo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu Erasmus studijskog boravka u ljetnom semestru akademske godine 2013./14.. Studenti mogu otići na inozemne visokoškolske ustanove u Europskoj uniji s kojima je Sveučilište potpisalo sporazum.

>> Erasmus nije samo obrazovanje


Na natječaj se mogu prijaviti studenti koji su u trenutku odlaska na mobilnost upisani u najmanje drugu godinu preddiplomskog (ili integriranog) studija, prvu godinu diplomskog studija ili prvu godinu poslijediplomskog studija. Najkraće razdoblje realizacije svih aktivnosti je tri mjeseca, a najduže deset mjeseci. Najuobičajenija praksa odlaska je na cijeli semestar, što neka inozemna sveučilišta i uvjetuju.

Erasmus studenti su oslobođeni troškova školarine na inozemnim visokoškolskim ustanovama, kao i svih drugih naknada koje se ne naplaćuju ni matičnim studentima. Financijska potpora koja se dodjeljuje u sklopu programa Erasmus iznosi 400 eura mjesečno.

Prijaviti se mogu studenti sa prosjekom ocjena u prošloj akademskoj godini višim od 2,99 ili 2,75 uz 2 preporuke profesora. Svu potrebnu dokumentaciju treba poslati do 20. rujna 2013. godine.

Informirajte se iz prve ruke - dođite na info dan!

Povodom objavljenih natječaja za Erasmus studijski boravak i Erasmus stručnu praksu, Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Splitu održat će dva Erasmus info dana – u utorak, 10. rujna 2013. u 11 sati na drugom katu sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice te u četvrtak, 12. rujna, (ODGOĐENO za petak) u 18 sati u Info zoni.

www.unist.hr