Radionica za prijenos poslovanja

30_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: HUP
Radionica za prijenos poslovanja

Radionicu će voditi Boris Vukić, konzultant s dugogodišnjim iskustvom savjetovanja vlasnika o prijenosu poslovanja, a nakon njegovog izlaganja, svoja iskustva s prijenosom poslovanja će iznijeti Helena Budiša i Marijan Kegalj.

U Hotelu Mondo (Kopilica 5) će se u četvrtak, 7. studenog, od 10 do 13 sati održati radionica Prijenos poslovanja – važnost pripreme: osnivača, nasljednika, poduzeća i obitelji.
Radionicu će voditi Boris Vukić, konzultant s dugogodišnjim iskustvom savjetovanja vlasnika o prijenosu poslovanja te će govorit će o tome kako pripremiti nasljednike, tvrtku, osnivača i obitelj za prijenos poslovanja.
Nakon njegovog izlaganja, svoja iskustva s prijenosom poslovanja će iznijeti Helena Budiša, UHY HB EKONOM, osnivačica i glavna Partnerica i Marijan Kegalj, Electronic Security, druga generacija u obiteljskom poduzeću. Program radionice potraži na linku.
Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz prethodnu prijavu na e-mail: [email protected]

Radionicu organizira Hrvatska udruga poslodavaca – Regionalni ured Split u sklopu Tjedna obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja.

57 000 zaposlenih je u riziku
Odluka o budućnosti poduzeća nakon odlaska u mirovinu i povlačenja iz biznisa aktualna je za svakog trećeg poduzetnika u Hrvatskoj - gotovo trećina poduzetnika u Hrvatskoj u šestom je desetljeću života i godinama kada je potrebno upitati se – na koga i na koji način prenijeti poslovanje svog poduzeća / obrta. U Hrvatskoj, prema rezultatima Business Transfer Barometra 5.300 poduzeća s oko 57.000 zaposlenih predstavljaju posebno rizičnu skupinu čiji vlasnici ne poduzimaju potrebne
korake u cilju pripreme za prijenos poslovanja i nemaju dovoljno informacija o složenosti i trajanju ovog procesa. Cilj radionice je potaknuti vlasnike na pravovremenu pripremu za prijenos poslovanja kako bi se izbjeglo donošenje odluka o budućnosti poduzeća pod pritiskom iznenadnih i nepredvidivih okolnosti.