Prijavi se za Mirovne studije

27_09_2013 / 13:01h
Prijavi se za Mirovne studije

Mirovni studiji interdisciplinarno su područje usmjereno na izgradnju održivog mira i jedinstven su neformalni obrazovni program u Hrvatskoj.

Mirovni studiji su interdisciplinarno obrazovno područje usmjereno na shvaćanje uzroka sukoba, razvijanje pristupa za sprečavanje i zaustavljanje nasilja, rata i teških kršenja ljudskih prava,izgradnju održivog mira, koji podrazumijeva pravedne sustave i društva koja imaju snage oduprijeti se nasilju, nejednakosti i nepravdama.

Mirovni studiji se kao neformalni obrazovni program provode pri Centru za mirovne studije u kontinuitetu od 1997. godine i još uvijek su jedinstveni program ove vrste u regiji.

Obrazovni program Mirovnih studija sastoji se od više od 200 sati predavanja, diskusija, prezentacija, javnih tribina, mentoriranog projektnog rada te mogućnosti volontiranja. Predavanja se održavaju preko tjedna u poslijepodnevnim satima i jednu subotu mjesečno.

Participacija u troškovima programa iznosi 1.000 kuna. Tko nije u mogućnosti platiti, dio participacije može nadoknaditi praktičnim radom u CMS-u i partnerskim organizacijama.

Rok za prijavu: 10. listopada 2013.

www.cms.hr