Prijavi se na Splitsku školu filma

17_05_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Balkanski kulturni krug
Prijavi se na Splitsku školu filma

Balkanski Kulturni Krug poziva zainteresirane da se prijave na radionicu Splitska škola filma Diane Nenadić koja će se održati u Kino klubu Split, 12. lipnja od 14 do 17 sati.

Balkanski Kulturni Krug poziva sve zainteresirane da se prijave na radionicu Splitska škola filma: underground s mediteranskim licem. Radionica će se održati 12. lipnja od 14 do 17 sati u Kino klubu Split a realizirana je u sklopu međunarodnog projekta 5C Project Cine-Caravan: Culture City Cinema.

Sintagma splitska škola filma spominje se od sredine 1960-ih godina, kada je Kino klub Split (utemeljen 1952.) dosegnuo produkcijski i kreativni vrhunac, nametnuvši se kao najzanimljivije središte alternativnog filmskog stvaralaštva u bivšoj Jugoslaviji.

Za samo nekoliko godina prva generacija klupskih amatera i filmofila snimila je u skromnim uvjetima oko stotinu kratkih filmova, među kojima su kasnije prepoznata antologijska djela hrvatskog alternativnog ili eksperimentalnog filma, usporediva s djelima takozvane druge filmske avangarde u svijetu.

Voditeljica radionice Diana Nenadić filmska je kritičarka i publicistkinja koja iza sebe ima brojne objave kritika i eseja u novinama, časopisima i radijskim emisijama.

Radionica se financira sredstvima Creative Europe Media i HAVC-a, a organizira u suradnji s Kino klubom Split, te FMFS-om.

Svi zainteresirani za radionicu mogu se prijaviti na linku.