Prijavi se na Split Shapers Day!

12_10_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Prijavi se na Split Shapers Day!

Inicijativa Split grad za mlade organizira prvi Split Shapers Day. Riječ je o natjecanju mladih koji će imati priliku predstaviti svoje ideje kako bi doprinijeli oblikovanju i unapređenju života mladih u Splitu.

Inicijativa Split grad za mlade organizira prvi Split Shapers Day, koji će se održati 7. studenoga u Razredu, u Domu mladih. Riječ je o natjecanju mladih, srednjoškolaca i studenata koji će imati priliku predstaviti svoje ideje koje mogu doprinijeti oblikovanju i unapređenju života mladih u Splitu.

- Natjecanje se održava u jednom danu, ali u dva kruga. U prvom krugu će prijavljeni ukratko predstaviti svoju ideju, koju će potom u drugom krugu razraditi kroz grupnu diskusiju i prezentirati finalno rješenje pred stručnim žirijem. Osim pojedinaca s idejom, sudjelovati mogu i pojedinci koji nemaju svoju ideju, ali su spremni podržati i priključiti se kolegama čija ideja im se dopada - kazao je Stjepan Mišić, brand ambasador inicijative Split grad za mlade.

Najmanje jednu ideju po odabiru žirija mentorski i financijski podržat će Info zona, s iznosom do pet tisuća kuna kako bi odabrani tim ideju proveo u djelo. Područja u kojima će natjecatelji prijavljivati ideje su promet, ekologija, stambeno pitanje, karijere, slobodno vrijeme i ostalo.

- Pokrenuli smo ovaj projekt inspirirani dosadašnjim sudjelovanjem mladih u aktivnostima inicijative Split grad za mlade i njihovim prijedlozima. Ovo je prilika za razradu ideja i povezivanje mladih koji dijele slične interese i stavove. Osim novih ideja, u kreativnoj atmosferi sigurno će nastati i neke nove suradnje, zato pozivam sve mlade, srednjoškolce i studente da se prijave i da pokažu kako Split može postati još bolji grad za mlade - kazao je Goran Biličić, koordinator inicijative Split grad za mlade.

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti putem poveznice gradzamlade.hr, a rok za prijavu je do 31. listopada u 23:59. Više informacija dostupno je i na službenim Facebook, Instagram i TikTok stranicama inicijative Split grad za mlade.

Split Shapers Day održava se u sklopu obilježavanja Europske godine mladih, a podržavaju ga Info zona i Multimedijalni kulturni centar Split.