Prijavi se na Hack4Split!

07_03_2023  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Prijavi se na Hack4Split!

Otvorene prijave za Hack4Split zeleni hackathon

Poduzetnički centar Split i Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu organiziraju šesto izdanje hackathona Hack4Split, ovog puta u zelenom izdanju. Natjecanje će se održati u sklopu projekta University Green Digital HUB, 15. i 16. travnja 2023. godine u prostoru SPINIT inkubatora u Splitu, te uz potporu tvrtke za društveno poduzetništvo Ensoco i Split Tech City-a.

Ovogodišnje izdanje Hack4Split-a obilježeno je zelenom tematikom i održivim rješenjima, s ciljem poticanja tranzicije prema zelenoj i digitalnoj ekonomiji. Kroz ovaj događaj želimo potaknuti mlade da postanu aktivni članovi svoje lokalne zajednice, da se upoznaju s potrebama i problemima u svojoj zajednici i okolišu te se angažiraju na njihovom rješavanju.
Ako imate ideju ili ste voljni doprinijeti našoj zajednici i okolišu, Hack4Split je savršeno mjesto za vas. U opuštenoj atmosferi i duhu timskog rada, uz potporu stručnih mentora sudjelujte u procesu razvoja digitalnih i zelenih inovacija i osvojite neku od brojnih nagrada. Prijaviti se možete putem poveznice, a prijave su otvorene do 31. ožujka 2023.

Hack4Split se, kao zeleno orijentirani hackathon, kroz projekt University Green Digital HUB ove godine odvija na tri lokacije, na partnerskim sveučilištima u Španjolskoj, Njemačkoj i Hrvatskoj.

Glavni cilj projekta je jačanje digitalnih, zelenih i poduzetničkih vještina studenata, sveučilišnih startupa i sveučilišnih djelatnika te jačanje kapaciteta ustanova visokog obrazovanja u području podučavanja za digitalnu i zelenu tranziciju.
Projekt “University Green Digital HUB” traje 24 mjeseca, a sufinanciran je sredstvima iz programa Erasmus+, Ključna aktivnost 2: Partnerstva za suradnju (za područje visokog obrazovanja).