Prijavi se na strip maraton!

10_11_2015 / 19:24h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Ž. Šunjić
Prijavi se na strip maraton!

Jedanaesti put u svijetu, šesti put u Hrvatskoj i četvrti put u Info zoni u subotu, 21. studenog, točno u podne počet će 24-satno crtanje stripa. Broj sudionika je ograničen!

Jedanaesti put u svijetu, šesti put u Hrvatskoj i četvrti put u Info zoni u subotu, 21. studenog, točno u podne počet će 24-satno crtanje stripova. Zbog očekivanog velikog interesa, i ove godine će se u Splitu crtati i u Školi likovnih umjetnosti.

>> Prati najave događanja u Info zoni na infozona.hr/program

- Broj sudionika je ograničen te je za sudjelovanje obavezno na [email protected] poslati ime, prezime, broj mobitela i lokaciju crtanja. Prijavljene će u Info zoni čekati olovka, obični papir, gumica i - mjesto za stolom - kaže Ivan Svaguša, jedan od organizatora, pozivajući profesionalce, početnike, ali i potpune amatere da prihvate izazov, testiraju svoje mogućnosti i budu dio ove zabavne i zahtjevne avantura za duh i tijelo.

Disciplinu je osmislio Scott McCloud kao test i analizu vlastitih mogućnosti. Crtajući tom brzinom ne dobivaju se uvijek produkti profesionalne razine, ali je svakom sudioniku omogućeno da vidi kako radi pod pritiskom i rezultat je nerijetko oslobađajući: spontani, jasni, čisto ispripovijedani stripovi. U Hrvatskoj se očekuje više od stotinu prijavljenih crtača koji će pokušati pobijediti san i umor, te u 24 sata na zadanu temu smisliti i u bilo kojoj tehnici nacrtati 24 stranice stripa.


Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.