Prijavi refleksije u fotografiji

31_07_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Biennale hrvatske mlade fotografije
Prijavi refleksije u fotografiji

Otvoren je četvrti natječaj Biennala hrvatske mlade fotografije za autore od 18 do 30 godina. Autori imaju potpunu umjetničku slobodu u odabiru motiva i tehnika, a temu natječaja je – Refleksije. Radove je potrebno poslati do 1. rujna 2018.

Otvoren je četvrti natječaj Biennala hrvatske mlade fotografije za autore od 18 do 30 godina. Autori imaju potpunu umjetničku slobodu u odabiru motiva i tehnika, a temu natječaja je – Refleksije. Radove je potrebno poslati do 1. rujna 2018. na [email protected].

Troje prvoplasiranih finalista natječaja očekuje nagrada i prilika za izlaganje na samostalnoj izložbi pobjednika 2019. godine, a najboljih 60 fotografija bit će izloženo u izložbenom prostoru Kapetanove kule u centru Zadra od 5. do 15. listopada 2018. godine. Ovogodišnji žiri čine fotografi, galeristi i profesori: Tjaša Kalkan, Ana Kovačić, Karla Lebhaft, Bojan Mrđenović i Sandra Vitaljić.

- U psihologiji i filozofiji refleksija je misaono, razumsko osvrtanje, razmišljanje i rasuđivanje, odnosno naknadno promišljanje zamijećenog osjetilnog sadržaja. Značajan je izvor znanja, spoznaje i razumijevanja svijeta oko sebe i sebe samoga. Da bismo te spoznaje i zaključke prikazali svijetu najčešće koristimo riječi, no nas ovdje kao medij komunikacije zanima fotografija koja je postala dio našeg prezentiranja svakodnevice, naše perceptivne kulture te naša navika – objašnjavaju organizatori.

Biennale hrvatske mlade fotografije projekt je studenata Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru, organiziran s ciljem afirmacije mladih hrvatskih fotografa, profesionalaca i amatera, te željom za promicanjem kvalitete nacionalne fotografske umjetnosti. Od samog začetka projekta 2011. godine, izloženo je preko tri stotine fotografija stotinjak mladih autora od kojih su mnogi bilježili značajne uspjehe u daljnjem radu.

Više o temi natječaja i uvjetima prijave te sudjelovanja možete pronaći na službenoj stranici i društvenim mrežama.