Prijavi film na Green Fest

02_08_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: greenfest.rs
Prijavi film na Green Fest

Centar za unapređenje životne sredine objavio je natječaj za natjecateljske filmove koji će biti prikazani na 7. Međunarodnom festivalu Green Fest. Rok za prijavu je 15. rujna 2016.

Centar za unapređenje životne sredine objavio je natječaj za natjecateljske filmove koji će biti prikazani na 7. Međunarodnom festivalu zelene kulture Green Fest koji će biti održan od 15. do 18. studenog 2016. u beogradskom Domu omladine, pod sloganom Jedan dan na Zemlji.

Uvjeti za prijavu


Na natječaj, koji je međunarodnog karaktera, mogu se prijaviti filmovi o životnoj sredini, ekologiji, prirodi, kao i inovacijama i tehnologijama koje doprinose smanjenju čovjekovog utjecaja na Zemlji. U razmatranje će biti uzeti filmovi snimljeni nakon 1. siječnja 2014. godine, i čije trajanje ne prelazi 60 minuta.

Nagrade u 7 kategorija

Filmovi će biti nagrađeni u ukupno 7 kategorija: Najbolji film festivala, Najbolji srpski film, Najbolji film o prirodi, Najbolji animirani film, Najbolji kratki film, Najbolji film do 1 minute, Najbolji omladinski film (do 30 godina).

Najveća zelena manifestacija u jugoistočnoj Europi

Međunarodni festival zelene kulture Green Fest najveća je "zelena" manifestacija na području jugoistočne Europe koja se održava svake godine. Tijekom prethodnih šest godina, na natječaj je stiglo više od 1500 filmova sa svih kontinenata, održano preko 120 radionica za učenike osnovnih i srednjih škola i studente, predstavljeno preko 100 izlagača i umjetnika, s ukupnom posjetom od oko 50 000 građana.

Rok za prijavu: 15. rujna 2016. 

Potrebna dokumentacija za prijavu može se pronaći na www.greenfest.rs.