Prijavi film na FMFS

09_12_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: FMFS / Press
Prijavi film na FMFS

Festival mediteranskog filma Split raspisao je poziv za prijavu filmova za jubilarno 10. izdanje FMFS-a. Pobjednik među "Ješkama osvojit će 10 000 kuna.

Deseto izdanje Festivala mediteranskog filma Split održat će se od 8. do 17. lipnja 2017. godine, a tim povodom točno šest mjeseci uoči početka jubilarne kulturne manifestacije raspisan je poziv za prijavu filmova.

Uvjet za sudjelovanje u natjecateljskim programima je da radovi dolaze iz mediteranskih zemalja, bilo da je riječ o igranim, dokumentarnim, animiranim ili eksperimentalnim filmovima. Oni mogu biti prikazani u dugometražnom programu, Ješkama koji prikazuje hrvatske kratke filmove, međunarodnom kratkometražnom programu, a od idućeg izdanja festivala uvodi se i natjecateljski program hrvatskih srednjometražnih filmova u trajanju od 30 do 50 minuta.

- FMFS je izuzetno ponosan što smo kroz godine stvorili navijačku atmosferu na programu hrvatskih kratkih filmova Ješke, a autorima premijere na Bačvicama pred punim gledalištem u glavnom terminu daju posebno zadovoljstvo. Za deseti festival pobjedniku Ješki osigurat ćemo nagradu od 10 tisuća kuna, čime će ovaj program postati još zanimljiviji. Nadamo se da će ova informacija mnoge autore ubrzati da dovrše svoje filmove, prijave ih i da premijere imaju upravo u ljetnom kinu 'Bačvice' – rekao je Alen Munitić, direktor Festivala mediteranskog filma Split.

Rok za prijavu: 2. travnja 2017. godine

Sve dodatne informacije, pravilnik i prijavnica dostupni su na fmfs.hr.