Festival srednjoškolskog filma

13_02_2014 / 11:32h  |  Autor: I. Z.
Festival srednjoškolskog filma

Počele su prijave za 19. Filmsku reviju mladeži i 7. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu u ponešto produženom i uranjenom izdanju.

Počele su prijave za 19. Filmsku reviju mladeži i 7. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu. U ponešto produženom i uranjenom izdanju, mladi će filmaši još jednom pomaknuti granice zabave, na test staviti umjetničke sposobnosti i izoštriti sva svoja čula, a sve od 17. do 21. lipnja ove godine u Karlovcu (jedan dan više nego dosada).

Osim srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, Revija je poznata i po svojim popratnim sadržajima kojima pokušava pratiti rad srednjoškolaca iz godine u godinu: radionicama, okruglim stolovima, izletima, nastupima muzičkih bendova. Ako vam ovo nije dovoljan poticaj za sudjelovanje, organizatori imaju još jednog asa u rukavu. Naime, ova već etablirana filmska manifestacija prikazuje se u jednoj od najljepših kino dvorana na svijetu - na obalama četiri karlovačke rijeke, svaku večer na drugoj rijeci, drugoj destinaciji.

Natjecati se može u četiri kategorije - igrani, animirani, dokumentarni film, slobodni stil te u novoj, petoj kategoriji, koja će se svake godine mijenjati. Tako su organizatori ovog puta mjesto odlučili ustupiti plesnom filmu. 

Da Revija i Festival mogu biti itekako dobra odskočna daska u daljnjem stvaralaštvu zna Zagrepčanka Kaja Šišmanović, koja je sa svojim uratkom Kak’ je doma? protekle godine osvojila glavnu nagradnu Grand Prix, a danas je studenica Akademije dramske umjetnosti.