Pričom protiv nasilja nad ženama

14_05_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: freeimages.com
Pričom protiv nasilja nad ženama

Objavljen je deveti međunarodni natječaj za kratku priču More riječe (A Sea of Words), koji je otvoren za mlade od 18 do 30 godina. Tema je Borba protiv svih oblika nasilja nad ženama, a rok za prijavu 2. lipnja.

Zaklada Anna Lindh i Europski institut za Mediteran objavili su deveti po redu međunarodni natječaj za kratku priču More riječi (A Sea of Words) koji je otvoren za prijavu kratkih priča mladih autora (između 18 i 30 godina) iz 44 zemlje euro-mediteranske regije.

Kratke priče trebaju biti naslovljene na temu Borba protiv svih oblika nasilja nad ženama, sukladno prijedlogu Europskog parlamenta kako bi se dao doprinos unaprjeđenju dijaloga između ljudi kroz razmjenu znanja i iskustva koja se sažimaju u svojim različitostima.

Natječaj je usmjeren stvaranju kratkih priča kojima autori iznose različita iskustva i poglede na razne oblike rodnog nasilja te diskriminaciju u raznim društvima a kako bi se doveli u pitanje uspostavljeni obrasci pristupa te pomogli u unaprijeđenju i poboljšavanju istih.

Kratka priča mora biti neobjavljena, ne smije biti duža od 2 500 riječi i može biti napisana na nekom od službenih jezika država euro-mediteranske regije.

- Najbolje će priče odabrati međunarodni žiri te će biti objavljene u e-knjizi. Osim toga, autori izabranih priča bit će pozvani da sudjeluju u radionici pisanja koju će voditi svjetski priznati stručnjaci te u stručnom vođenju po španjolskom gradu poznatom po stapanju različitih kultura - najavljuju organizatori.

Rok za prijavu: 2. lipnja 2016.


Više informacija na www.iemed.org.