Pričom i pjesmom do nagrade

22_12_2016  |  Autor: I.Z.  |  Foto: freeimages.com / L.M.
Pričom i pjesmom do nagrade

Zelena akcija / Friends of the Earth Hrvatska i Booksa raspisali su natječaj za kratke priče i kratke pjesničke forme o klimatskim promjenama. Glavna nagrada iznosi 2000 kuna. Rok za prijavu je 22. siječnja.

Zelena akcija / Friends of the Earth Hrvatska i Booksa raspisali su natječaj za kratke priče i kratke pjesničke forme u žanru klimatske fikcije.

Na natječaj se mogu poslati kratke priče (od 3 do 7 kartica teksta) i kratke pjesničke forme (poezija - slam, u stihu, prozi, epigrami, itd. do 1 kartice teksta). Jedan autor može poslati samo jedan rad. Radnja mora biti vezana za klimatske promjene, te mora biti smještena u bližu ili dalju budućnost. Tema je slobodna, ali koncept mora biti utemeljen u suvremenoj znanosti o klimatskim promjenama.

Natječaj je otvoren za sve koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj. Prihvaćaju se samo radovi na hrvatskom jeziku. Prijaviti se možete preko online obrasca. Svakom radu bit će dodijeljena šifra i pod njom će biti dostavljen žiriju.

Najbolje priče i kratke pjesničke forme izabrane od žirija biti će uključene u tiskanu i online publikaciju te predstavljene u Booksi. Najboljih pet radova bit će ilustrirano i predstavit će se na E?! - Okolišnom filmskom festivalu koji će se održati od 21. do 23. travnja 2017. u Kinu Tuškanac. Nakon čitanja radova publika će glasati za najbolji rad koji će osvojiti glavnu nagradu u iznosu od 2000 kuna.

Rok za prijavu: 22. siječnja 2017.


Više informacija na linku.