Pričigin: Pet dana pričanja priča

18_03_2014 / 14:24h  |  Autor: I. Z.
Pričigin: Pet dana pričanja priča

Osmi Pričigin, festival pričanja priča, održat će se od 18. do 22. ožujka na više lokacija u Splitu. Održat će se itradicionalna burza pročitanih knjiga, a pričat će se o nogometu, vinu, mukama, operi...

Osmi Pričigin, festival pričanja priča, održat će se od 18. do 22. ožujka na više lokacija u Splitu. Otvaranje i dodjela tradicionalne nagrade Posljednja PričeST održat će se u utorak od 19 sati u amfiteatru Doma mladih nakon čega se program od 20 sati nastavlja pod naslovom Hrvatski pisci pričaju. Tanja Mravak, Milana Vlaović, Aleksandra Kardum, Ivana Simić Bodrožić, Robert Perišić, Gordan Nuhanović i Vladimir Stojsavljević pričat će o – nogometu.

Drugog dana program od 19:30 seli u Kazalište lutaka te od 22 sata u kavanu hotela Bellevue. Pjesma koja mi je zavrtila život bit će tema pričanja eminentnih pisaca s prostora nekadašnje zajedničke države, a u kavanu možete doći na druženje sa Aleksandrom Stankovićem.

Na Svjetski dan pripovijedanja, 20. ožujka, Pričigin gostuje na Bookvici u Quasimodu u 18 sati. Patricija Vodopija ugostit će Slavenku Drakulić koja će predstaviti svoj najnoviji naslov Optužena. Iste večeri, od 19:30 u amfiteatru Doma mladih, utorkaši pričaju svoje priče na temu Naše muke, a od 21:30 u kavani hotela Bellevue tema je Kad su festivali bili Festivali.

Pod motom Knjige na vagu, knjige na metre u kavani Semafor pretposljednjeg dana počet će dvodnevna tradicionalna burza pročitanih knjiga, a sve knjige koje preostanu na štandu i ove će se godine, kao i prethodnih, donirati knjižnici Okružnog zatvora. U HNK-u će se u 20 sati održati Opera u priči, poslije čega će od 22 sata u kavani hotela Bellevue autorsku večer imati Slavenka Drakulić.

Program posljednjeg dana počinje već u 11 sati uz PriČAgin u Kazalištu lutaka. U dječjem program pričanja na čakavštini sudjelovat će učenici osnovnih škola, izabrani na Dječjem Pričiginovom natječaju. Od 12 sati će u hotelu Park pričati poznati hrvatski vinari pod naslovom Sve je to od našeg vina. Posljednji niz priča ispričat će u 19 sati na priredbi Pričigin narodu kada će publika dobiti svojih pet minuta i moći ispričati nešto na temu Priče o sreći.