Priče iz davnine u GKM-u

24_02_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: GKM Split
Priče iz davnine u GKM-u

U petak, 24. veljače u 20 sati, u Teatrinu Gradskog kazališta mladih izvest će se premijerna izvedba dječje predstave “Priče iz davnine” legendarne Ivane Brlić Mažuranić.

Nakon više od sto godina od objavljivanja, sa sigurnošću možemo reći da su Priče iz davnine zbirka bajki koja zbližava sve generacije čitatelja.

U svojim svevremenskim pričama, Ivana Brlić Mažuranić stvorila je, ljepotom izraza i melodičnošću jezika, prostor u kojem svako dijete pronalazi ideale koje će nositi kroz život. Vremena su se promijenila, ali vrijednosti nisu. I danas se treba podsjetiti kako tražiti istinu, ili pak kako opet gledati na svijet dječjim očima.

Hrvatski Andersen, kako je mnogi nazivaju, svojim je svijetom bajki, raznolikim i šarenim, ispričala najljepše priče hrvatske literature. Šuma Striborova i Sunce djever i Neva Nevičica jasan su pokazatelj kako sustav vrijednosti, ocrtan u mašti, pun fatastike i dinamike, svoje tragove ostavlja i u stvarnosti.

Predstava je na repetoaru GKM-a u veljači i ožujku.

U predstavi glume: Lidija Florijan, Mia Vladović, Vinko Mihanović i Đana Kuzmanić.

Dramatizaciju teksta potpisuju Belmondo Miliša i Bojan Brajčić, a režiju Bojan Brajčić.

Ostatak autorskog tima čine: Lucijan Roki (oblikovatelj svjetla), Siniša Čović (tehničko vodstvo, rekvizita i majstor svjetla), Tomislav Topić (majstor tona), Smiljana Penić (kostimografija), Luka Duplančić (likovno oblikovanje) i Glorija Lizde (fotografija).