Prevodi za Europski parlament

01_02_2013 / 13:12h
Prevodi za Europski parlament

Europski parlament objavio je poziv za prijave kandidata za pozicije prevoditelja vježbenika u Luxembourgu. Opći uvjeti poziva određuju da se mogu prijaviti mladi s fakultetskom diplomom ili završene tri godine studija...

Europski parlament objavio je poziv za prijave kandidata za pozicije prevoditelja vježbenika u Luxembourgu. Cilj ovog trening programa je ponuditi mladima priliku za usavršavanje jezičnih sposobnosti i vještina kao i za upoznavanje sa radom i strukturom institucije Europskog parlamenta.

Opći uvjeti poziva određuju da se mogu prijaviti mladi stariji od 18 godina, s fakultetskom diplomom ili završene tri godine studija do vremena prijave, iz zemalja članica EU ili zemalja koje će uskoro postati članice (Hrvatska, Island, Makedonija, Turska, Crna Gora), te ne smiju biti zaposlenici neke institucije EU ili u nekom drugom vježbeničkom programu.

Vježbeništvo se ugovara na period od 3 mjeseca, a iznimno može biti i produženo. Za 2011. stipendija za vježbenike iznosila je oko 1.200 EUR mjesečno, dok za 2013. još nije poznat iznos. Od dva roka za prijave prvi je do 15.02. 2013., a drugi do 15.05.2013..

www.stipendije.info