Preko 200 gitarista stiže u Omiš

22_03_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Omiš Guitar Fest
Preko 200 gitarista stiže u Omiš

Ovogodišnji Omiš Guitar Fest održat će se od 19. do 23. travnja, okupit će preko 200 gitarista iz cijelog svijeta a među njima i Vlatka Stefanovskog.

Ovogodišnji Omiš Guitar Fest održat će se od 19. do 23. travnja, a ceremonija otvaranja festivala započet će u kongresnoj sali Hotela Plaža u 20 sati uz solistički nastup Vlatka Stefanovskog na akustičnoj gitari.

- Na ovogodišnjem Omiš Guitar Festu očekuje se nastup preko 200 gitarista iz cijelog svijeta. Do kraja prijava za natjecanje koje se održava pod rekordnim nagradnim fondom ostalo je desetak dana a do sada smo zaprimili preko stotinu prijava – poručuje organizator.

Program za drugu večer festivala obilježit će finale natjecanja u 2 kategorije - električna gitara i akustična gitara i glas, modna revija gitara te izvedba Murisa Varajića na električnoj gitari. Na trećem danu festivala nastupit će klasični gitarist Carlo Marchione i mladi meksički gitarist Garcia Arody. Pretposljednji dan festivala rezerviran je za nastup Ansambla Laurum na kojem će se izvoditi praizvedbe djela hrvatskih skladatelja Hrvoja Tona i Vladimirusa Brzovića. Zadnji dan festivala 23. travnja održat će se ceremonija zatvaranja festivala uz afro-američkog blues gitaristu Ripa Leea Pryora.

Tijekom dnevnog programa na festivalu će se održavati mnogobrojna predavanja, izložbe gitara i gitarske opreme, te natjecanja u 12 različitih kategorija od klasične, akustične gitare i glasa do električne gitare. Večernje ulaznice za festival iznose 50 kuna, osim za ceremonije otvaranja i zatvaranja festivala, za koje će posjetitelji trebati izdvojiti po 100 kuna. Set ulaznica za svih 5 dana festivala iznosi 200 kuna.

>> Saznaj više o prijavi za Omiš Guitar Fest