Prekida se program u Kocki

14_10_2014 / 15:59h  |  Autor: I. Z.
Prekida se program u Kocki

Nakon što se pojavila vijest da će se klub Kocka zatvoriti, uskoro je stiglo službeno priopćenje od predsjednice Koalicije udruga mladih Done Tomić koja najavljuje privremeni prekid programa, ali i objašnjava uzrok.

Nakon što se na Facebooku pojavila vijest da će se klub Kocka zatvoriti, te nakon što je ista informacija poslana nizu medija, uskoro je stiglo službeno priopćenje od predsjednice Koalicije udruga mladih, a priopćenje u cijelosti prenosimo:

Poštovani,

slijedom obavijesti od strane Koalicije udruga mladih koja je poslana na nekoliko medija tijekom protekle noći, a objavio ju je jedan portal, obavještavamo vas da to NIJE službeni stav Upravnog odbora Koalicije udruga mladih, te da nam je službeni mail noćas bio hakiran, a stranica Klub Kocka još uvijek je hakirana, te vas molimo da informacije koje dolaze s nje ne uvažavate kao službene informacije Koalicije udruga mladih, dok ovaj problem ne uklonimo, o čemu ćemo vas obavijestiti.

Naime, jučer, 13. listopada je na Skupštini Koalicije udruga mladih glasovanjem većine udruga članica odlučeno da se iz KUM-a i kluba Kocka udalji osoba koja već duži vremenski period nije poštovala viziju, misiju i Statut Koalicije, te je verbalno prijetila drugim osobama članicama KUM-a, što je kulminiralo fizičkim nasrtajem na jednu osobu, članicu Koalicije u petak, 10. listopada, u prostoru kluba Kocka u vrijeme trajanja večernjeg programa. Obzirom da je KUM – Koalicija Udruga Mladih nestranačka i nepristrana koalicija čije članice djeluju po principima civilnog društva, te poštuju sljedeća načela: transparentnost, toleranciju, nenasilnu komunikaciju, konsenzualno donošenje odluka, ravnopravnost udruga unutar Koalicije i međusobnu podršku, Upravni odbor KUM-a tada je odlučio da, nakon nekoliko službenih opomena, dotičnu osobu udalji iz rada KUM-a i kluba Kocka, nakon čega su hakirani službeni mail i stranica KUM-a te je poslana spomenuta obavijest medijima, koja je neistinita. Zbog novonastale situacije i nužnog unutarnjeg restrukturiranja u ovom trenutku prisiljeni smo obustaviti dnevni i večernji program Koalicije udruga mladih, koji se odvija u prostorima kluba Kocka, do daljnjega.

Ukoliko ne budemo imali daljnjih smetnji u radu, program će se nastaviti u roku od nekoliko tjedana, o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni. Ispričavamo se na možebitnim neugodnostima te vam zahvaljujemo na suradnji.

Srdačan pozdrav,

Dona Tomić, predsjednica

Budući da je riječ o jednom od simbola nezavisne kulture i mladih, koji već godinama ima važnu ulogu u tim domenama, preostaje nadati se da će se problemi unutar Koalicije riješiti te da će klub uskoro nastaviti s radom.