Predstavljen Strateški plan sinjskog KUS-a

26_02_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: KUS / Press
Predstavljen Strateški plan sinjskog KUS-a

Prijedlog Strateškog plana Kulturnog umjetničkog središta Sinj (KUS-a) za razdoblje od 2016. do 2020. godine predstavljen je javnosti a otvorena je i javna rasprava.

Prijedlog Strateškog plana Kulturnog umjetničkog središta Sinj (KUS-a) za razdoblje od 2016. do 2020. godine predstavljen je javnosti u četvrtak, 25. veljače 2016., u potkrovlju sinjske Galerije Sikirica.

Prijedlog Strateškog plana predstavila je v. d. ravnateljice KUS-a Dragana Modrić, a prezentaciji su nazočili predstavnici Grada Sinja, kulturnih ustanova i udruga civilnoga društva s područja Sinja i Cetinske krajine.

Strateški plan KUS-a nastao je kao rezultat edukacije i višemjesečnog nastojanja njegovih zaposlenika da osmisle novu koncepciju Ustanove koja će se bazirati na jakoj programskoj djelatnosti i promidžbi kulture kao reformske snage u društvu. Uz redovne projektne aktivnosti koje se odvijaju u Galeriji Sikirica (podružnici KUS-a), istaknuti su veliki programi koje KUS priprema za navedeno strateško razdoblje: projekt Dalmatinka - Sinj, kojim će se valorizirati lokalna industrijska kulturna baština i emancipacija žena na ruralnom području, Eko-art festival, kojim će se promovirati prirodne ljepote Cetinskog kraja te razmjena znanja i iskustava između umjetnika i dijela lokalne zajednice koji održava i čuva tradicijske oblike života (OPG-ovi, poljoprivrednici i stočari, obrtnici i drugi). Osim toga, KUS planira revitalizirati tradicionalni dječji festival Mikrofon je vaš te oživjeti prostor Galerije Galiotović putem suradnji s umjetničkim akademijama u okruženju i otvaranja mogućnosti djelovanja mladim i neafirmiranim umjetnicima. Kao neki od ključnih izazova u predstojećem razdoblju istaknuti su nužnost diverzifikacije izvora financiranja kao važni faktor u postizanju stabilnosti Ustanove te umrežavanje s lokalnim i međunarodnim organizacijama. Ovim Strateškim planom KUS se nastoji pozicionirati kao centar izvrsnosti na području Dalmatinske zagore, mjesto edukacije, transfera znanja i mjesto okupljanja umjetnika iz cijelog svijeta.

Prijedlog Strateškog plana dostupan je na internetskoj stranici KUS-a te su svi zainteresirani pozvani na javnu raspravu koja će trajati 15 dana od dana objavljivanja.