Predstavljanje kandidata za Savjet

20_03_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Predstavljanje kandidata za Savjet

U ponedjeljak 19. ožujka, u organizaciji Info zone, održano je predstavljanje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Splita u prostoru Beton kina u Domu mladih. Od 17 prijavljenih kandidata, na predstavljanju je prisustvovalo njih 10.

U ponedjeljak 19. ožujka, u organizaciji Info zone, održano je predstavljanje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Splita u prostoru Beton kina u Domu mladih. Od 17 prijavljenih kandidata, na predstavljanju je prisustvovalo njih 10, od čega se jedna kandidatkinja ispričala što nije mogla ostati zbog privatnih obaveza.

Prije predstavljanja, sve kandidate je pozdravila zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović. U Beton kinu predstavili su se Krešimir Mandić ispred Foruma mladih SDP-a, Miran Podržaj također ispred Foruma mladih SDP-a, Tea Bubić ispred Udruge Domine, Hrvoje Bašić kao kandidat mladih HSLS-a, Matea Bešlić ispred Kluba mladih Split, Tina Vukasović Đaković kao kandidatkinja Platforme Doma mladih, Marina Meić ispred Info zone, Frane Bešker kao kandidat Studentskog zbora sveučilišnog odjela za stručne studije te Antonia Kuzmanić ispred udruge za kulturu i sport Pozitivna sila. Ivana Mikulić, kandidatkinja udruge Split Misli, je došla na predstavljanje, no zbog osobnih obaveza morala je otići za što se ispričala.

Kandidati i kandidatkinje su se na početku kratko predstavili i opisali svoje dosadašnje iskustvo vezano uz rad s mladima. Potom je svatko od njih istaknuo prioritete kojima bi se bavili u slučaju izbora u Savjet mladih Grada Splita. Nakon toga svatko od kandidata je odgovarao na jedno pitanje koje su izvukli „iz šešira“ a koje je vezano za djelovanje Savjeta mladih ili na neko specifično pitanje iz života mladih.

Na kraju su prisutni gradski vijećnici imali priliku postaviti pitanja kandidatima i komentirati njihovo predstavljanje. Na predstavljanje su bili pozvani svi vijećnici, a prisutni su bili Natalia – Tafra Bazina, Martin Pauk i Joško Markić koji su ujedno članovi Komisije za suradnju s mladima, te Renato Ćupić, Tonći Blažević, Marijana Puljak i Jakov Prkić. Na predstavljanu su bili i prijašnji članovi Savjeta mladih Grada Splita što pokazuje da je ovo važna tema za mlade u Splitu i za Grad.

Prisutni su ocijenili ovaj način predstavljanja kandidata i kandidatkinja za pojedino savjetodavno ili radno tijelo kao kvalitetan doprinos transparentnosti samog procesa.

Na današnjoj sjednici gradskog vijeća vijećnici i vijećnice tajnim glasanjem odabrat će članove i članice novog saziva Savjeta mladih Grada Splita a mi ćemo nakon što proces izbora bude okončan objaviti prezentacije izabranih kandidata i kandidatkinja.