Savjet mladih: Upoznaj kandidate!

13_03_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Savjet mladih: Upoznaj kandidate!

Predstavljanje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Splita održat će se u Beton kinu u Domu mladih. Kroz diskusiju i odgovore na pitanja, kandidati će pokazati svoje znanje i iznijeti stavove o problematici mladih.

Predstavljanje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Splita održat će se u Beton kinu u Domu mladih (ulaz s južne strane) u ponedjeljak, 19. ožujka, u 18 sati. Kroz diskusiju i odgovore na pitanja, kandidati će pokazati svoje znanje i iznijeti stavove o problematici mladih. Na predstavljanje dolaze i gradski vijećnici koji će na idućoj sjednici tajnim glasovanjem izabrati novi saziv gradskog Savjeta mladih.

- Iako se Savjet mladih Grada Splita bira od 2008. godine, ovo je prvi put da će kandidati imati priliku predstaviti se gradskim vijećnicima. Ovo je prilika i svim mladima, posebno onima okupljenima u udrugama i neformalnim inicijativama, da upoznaju mlade koji će zastupati njihove interese u radu gradske uprave i Gradskog vijeća. Inicijativa je pokrenuta na panel diskusiji o važnosti suradnje mladih i donositelja odluka koju su Savjet mladih i Info zona organizirali u prosincu prošle godine, a Grad Karlovac prvi je prihvatio da se predstavljanje kandidate uvede u proces izbora Savjeta mladih. Kroz protekle godine, gradski Savjet mladih je sve sadržajnijim radom i sve jasnijom ulogom postajao sve kvalitetnija poveznica Grada i mladih što su prepoznale i organizacije mladih i za mlade pa su na posljednji natječaj pristigle rekordne 22 kandidature, sa 44 kandidata i njihovih zamjenika. Izbor kvalitetnih članova Savjeta garancija je nastavka pozitivnog trenda u suradnji mladih i donositelja odluka - kazao je Darko Čop iz Info zone, organizatora događanja.