Od ideje do (lakše) realizacije

12_02_2013 / 17:53h
Od ideje do (lakše) realizacije

U Info zoni će se održati predstavljanje primjera dobrih praksi koji potiču (samo)zapošljavanje i društveno poduzetništvo te promoviraju društvenu inovaciju - HUB Zagreb i Global Shapers Hrvatska...

S ciljem informiranja, prvenstveno mladih, o različitim oblicima podrške koje im se nude kako bi realizirali vlastite ideje i projekte u Info zoni će se održati predstavljanje primjera dobrih praksi koji potiču (samo)zapošljavanje i društveno poduzetništvo te promoviraju društvenu inovaciju - HUB Zagreb i Global Shapers Hrvatska.

Europska komisija već niz godina potiče razmjenu dobrih praksi na temu malog i srednjeg poduzetništva te su u tom smislu usvojene Europska povelja o malim poduzećima (European Charter for Small Businesses) te Europski akcijski plan za mala poduzeća (Small Business Act for Europe) koji svojim načelima i savjetima te bazom dobrih praksi (datebase of good practies) žele pružiti smjernice i pomoć malim i srednjim poduzetnicima.

HUB-ovi na jednom mjestu pružaju fizički prostor za rad, resurse, kontakte, znanja, iskustva i mogućnosti za interakciju poduzetnicima različitih profesija, promovirajući društvenu inovaciju i aktivno potičući društveno poduzetništvo. Njihov koncept vodi se mišlju da dobrih ideja nikada ne nedostaje te se nude kao odgovor na nedostatak boljeg povezivanje ideja i raspoloživosti resursa za njihovo ostvarenje. Global Shapers zajednicu čini mreža HUB-ova kroz koju mladi ljudi koji se ističu svojim potencijalima i postignućima imaju priliku povezati se sa aktivnim mladima iz cijelog svijeta te čak i predstavljati glas mladih na Svjetskom ekonomskom forumu. Obje inicijative koje će se predstavit u Info zoni dio su različitih međunarodnih mreža putem kojih su dobile podršku za razvoj te sada i same imaju zadatak pomoći sličnim inicijativama u regiji.

Predstavljanje u petak, 15. veljače 2013. s početkom u 18 sati organiziraju Info zona i Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus uz potporu Europske unije u sklopu projekta Informiraj se i odluči! financiranog kroz program IPA INFO 2010.