Predstavljanje europskih svuečilišta

27_02_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Facebook / Integral Edukacijski Programi
Predstavljanje europskih svuečilišta

Na Top Education Touru će se predstaviti studiji u Velikoj Britaniji, Švicarskoj i Nizozemskoj te srednje škole i ljetni jezični tečajevi stranih jezika u inozemstvu. Prezentacija će se održati 4. ožujka u 18 sati u hotelu Radisson Blu Resort Split.

Savjetodavna agencija za obrazovanje Integral organizira Top Education Tour na kojem će se svim zainteresiranima predstaviti studiji u Velikoj Britaniji, Švicarskoj i Nizozemskoj te srednje škole i ljetni jezični tečajevi stranih jezika u inozemstvu. Prezentacija će se održati 4. ožujka u 18 sati u hotelu Radisson Blu Resort Split.

Prezentacije će održati predstavnice sveučilišta South Wales, Greenwich, London South Bank iz Velike Britanije,Swiss Education Group iz Švicarske te Fontys University of Applied Sciences iz Nizozemske. Integralove obrazovne savjetnice će predstaviti i jezične programe Bede's Summer School te srednje škole CATS.

Integral je utvrdio da trošak života i smještaja u Velikoj Britaniji iznosi od 7,000 do 10,000 britanskih funti godišnje ovisno o gradu u kojem student živi. Od ulaska u EU, hrvatski studenti imaju pravo raditi i do 20 sati tjedno. S obzirom da je minimalna nadnica propisana zakonom 6,70 funti po satu, studenti mogu sami pokriti svoje troškove života i smještaja. Školarina za preddiplomski studij iznosi 9,000 funti godišnje dok za diplomski studij varira u iznosima od 4,000 do 35,000 funti. Za preddiplomski studij se može uzeti zajam vlade Ujedinjenog Kraljevstva koji u potpunosti pokriva školarinu, dok se za diplomski studij zajam može uzeti do maksimalnih 10,000 funti za studije u Engleskoj i Walesu.

Švicarska sveučilišta su među najboljima u svijetu što se tiče hotelijerstva, kulinarstva te menadžmenta u turizma. Školarine su visoke upravo zbog vrijednosti studija, gdje su predavači stručnjaci na svjetskoj razini koji dolaze predavati na švicarska sveučilišta i institute te svi studenti imaju integriranu praksu u najboljim hotelskim lancima te brže i lakše nađu onda i posao u toj industriji. Školarine variraju od 20,000 franaka do 50,000 franaka godišnje, ovisno o studiju i o tome uzmu li studenti odmah i smještaj u studentskom domu.

Većina studija u Nizozemskoj, točnije više od 2100 studija, su na engleskom jeziku, a u svakodnevnom životu vrlo se lako snaći samo govoreći engleski kojega tečno govori više od 95% Nizozemaca. Gotova sva nizozemska sveučilišta već su godinama među najboljim sveučilištima svijeta. Školarina za EU studente iznosi 2,006 € godišnje. U manjim gradovima cijene smještaja i životnih troškova su prihvatljive.

Ulaz na sve prezentacije je besplatan, samo je potrebna prijava na web stranici agencije Integral.

Više o događaju ovdje.