AEGEE - nova prilika za mlade

03_03_2015 / 11:52h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Facebook.com
AEGEE - nova prilika za mlade

U Info zoni će se u petak predstaviti nova studentska međunarodna organizacija u Splitu – AEGEE! Prioritet djelovanja najveće interdisciplinarne studentske udruge u Europi jest mobilnost mladih, no organizacija se bavi i drugim pitanjima mladih.

U Info zoni će se u petak, 6. ožujka u 17 sati, predstaviti nova studentska međunarodna organizacija u Splitu – AEGEE! Association des Etats Generaux des Etudiants de l'Europe najveća je interdisciplinarna studentska udruga u Europi, otvorena za studente svih fakulteta. Osnovana je 1985. te danas ima oko 13 tisuća članova i djeluje u više od 200 gradova 40 europskih zemalja. U Hrvatskoj je prisutna od 1993. te već ima podružnice u Zagrebu i Zadru.

>> Prati aktivnosti Info zone na infozona.hr/program

Prioritet djelovanja udruge jest mobilnost mladih, no udruga se bavi i drugim pitanjima mladih, članica je Europskog foruma mladih, krovne organizacije mladih na razini Europske unije, te surađuje s Europskim parlamentom i udrugama za mlade diljem Europe.

Za studente Sveučilišta u Splitu osnivanje splitske podružnice značit će novu priliku za ostvarivanje kontakata sa studentima iz drugih europskih zemalja, upoznavanje drugih kultura, razmjenu znanja i iskustava, sudjelovanje u realizaciji međunarodnih projekata te doprinos politikama za mlade na europskoj razini.