Precjednik jači od mikrofona

19_05_2014 / 14:12h  |  Autor: Ana Kuić  |  Foto: Kocka, arhiv
Precjednik jači od mikrofona

Energičan i uigran nastup Debelog Precjednika publika je podržala pljeskom i šutkom čiji su sudionici bili neumorni do samog kraja koncerta.

Povodom obilježavanja dvadesete godišnjice postojanja jednog od najpoznatijih hardcore punk bendova na našim prostorima, klub Kocka privukla je veliki broj ljubitelja ove vrste glazbe ugostivši, u subotu 17. svibnja, Debelog Precjednika. Prije njih posjetitelje Kocke zagrijao je Crasso de Odio - streetcore bend iz Zadra koji je u Split došao promovirati svoje zadnji album Like Life.

Crasso de Odio započeo je svirku oko ponoći pjesmom Like Life nakon čega su uslijedile Day off i Razmisli. Zadrani su u nešto više od pola sata energičnog nastupa odsvirali Breakdown, Slum, Stray Bullet, Feed up with Hate i Arm 2 Arm sa zadnjeg albuma, a koncert su završili pjesmama Dio vas i Preko iluzija.

Oko 1 je na pozornicu izašao Debeli Precjednik. – Dobra večer djevojčice i dječaci – pozdravio je Koca publiku, a koncert su započeli pjesmom Heroes of today tijekom koje se Kocin vokal uopće nije čuo zbog problema s mikrofonom. Nakon što je problem bio riješen, Koca je još jednom pozdravio publiku, a koncert je nastavljen pjesmama Enemies, Nights underneath your window i Peter Pan syndrome. Iako je i dalje bilo povremenih problema s mikrofonom, Against the opposite podigla je atmosferu u Kocki i izazvala šutku u prvim redovima, a u nastavku su uslijedile My own thing, Marionette i Guilty conscience. Energičan i uigran nastup publika je podržala pljeskom i šutkom čiji su sudionici bili neumorni do samog kraja koncerta, dok je Koca na maloj Kockinoj pozornici u jednom trenutku zapeo za jedan od kabela, ali srećom nije završio na podu. – Hvala svima što ste došli – još je jednom zahvalio frontmen Debelog Precjednika, a zatim su za kraj odsvirali Zaboravi, Puška ne ubija ljude i Moja su koljena umorna od moljenja sa zadnjeg albuma Bruto Slavo/VBK.