Prazničko veselje u Kocki

18_12_2013 / 11:35h  |  Autor: G.B.
Prazničko veselje u Kocki

Klub Kocka spremno dočekuje prazničko veselje – niz možete započeti uz koncert Six Packa, Overflow će predstaviti sraz punkera i pjesnika, održat će se i slavljenička Karantena, a među još pet događanja do kraja godine smjestio se i koncert Kiše metaka...

Klub Kocka spremno dočekuje prazničko veselje – već u petak najluđe dane u godini možete započeti uz koncert Six Packa. Na sceni su skoro dva desetljeća, a šesti album objavili su 2011. godine. Potporu na splitskom koncertu dat će im domaće mlade snage Blue.S te šibenski Roger Moore.

Jednaka količina energije s pozornice prštat će i na Badnjak, kada će Overflow predstaviti novi album kojim su obilježili 70 godina smrti i 125 godina rođenja pjesnika Mihovila Pavleka Miškine. Sraz koprivničkih punkera i pjesnika rezultirao je brojnim pohvalama te je u susjednoj Srbiji album već u vrhu prodaje iako je na policama tek od listopada ove godine. U svojoj karijeri Overflow je sudjelovao na značajnim europskim kompilacijama sa svjetski poznatim imenima, dijelio je binu s velikim bendovima te je prvi hrvatski bend čiji je video spot emitiran na kanalu MTV International i u kultnoj američkoj emisiji 120 minutes u kojoj su prikazivani najveći bendovi svjetske alternativne scene.

U sendviču između dva punk koncerta našao se kolektiv LoopJunkies koji slavi deset godina od prve suradnje te priređuje još jednu Karantenu. Nizu velikih glazbenih imena koje je doveo u Kocku dodaje Raidena - britanskog glazbenika koji je za njih postavio standarde i izdavao za labele koje danas smatraju vrhom scene.

Na sam Božić (25.12.) u Kocki će se održati Psyebancia party. Blagdanski mir možda ćete naći tek 26. prosinca na Jazz night by Pat, no već je iduće večeri (27. 12.) ZloSTavljanje uz Manheim iz Zaboka i domaćine Zakon Velesa čija glazba, prožeta elementima folka, odskače od tradicionalnog zvuka karakterističnog za black metal, a u subotu (28. 12.) nastupa Kiša Metaka. Posljednji koncert najavljen je za 29. prosinca, kada će talijanski hardcore bend The words I never said u sklopu svoje europske turneje doći i u Split, a podršku će mu dati zagrebački Tommorow we hunt.

Ulaznice možda dobiješ i besplatno...

Ulaznice za Overflow u pretprodaji po cijeni 30kn mogu se kupiti u kafiću Split Circus (17-24), dućanu Kabinet Store (10-20) te klubu Kocka (21-04). Za Six Pack ulaznice će se prodavati na ulazu u klub – do 23 sata po cijeni od 25 kuna, a kasnije 10 kuna skuplje. Ulaznice za Karantenu do ponoći će biti 10 kuna jeftinije, a kasnije će se prodavati po cijeni od 40 kuna.

Ulaznicu možda dobiješ i besplatno ako nam porukom na našem Fejsu pošalješ ime, prezime i razlog slanja.