Praksa u inozemstvu uz Erasmus

08_04_2013 / 12:48h
Praksa u inozemstvu uz Erasmus

Splitsko Sveučilište objavilo je novi Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u okviru Erasmusa. Na Natječaj se mogu prijaviti studenti čiji je prosjek ocjena u prošloj akademskoj godini bio najmanje 2,75.

Splitsko Sveučilište objavilo je novi Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u okviru Erasmusa za aktualnu akademsku godinu. Mjesto obavljanja stručne prakse studenti mogu pronaći uz pomoć posredničkih agencija, nacionalne agencije, matične ustanove ili samoinicijativno.

Najkraće razdoblje realizacije svih aktivnosti je tri mjeseca, a najduže pet mjeseci i to u razdoblju od početka lipnja do kraja rujna - iznimno do kraja listopada . Visina financijske potpore iznosi 400 eura, uz dodatak za osobe s invaliditetom, što ni u kom slučaju ne pokriva cjelokupni trošak boravka u inozemstvu.

Pri odabiru kandidata primjenjuju se sljedeći kriteriji: prioritet imaju studenti koji još nisu odlazili na mobilnost za vrijeme studija, akademski uspjeh (na Natječaj se mogu prijaviti studenti čiji je prosjek ocjena u prošloj akademskoj godini bio najmanje 2,75), razina znanja jezika države u koju odlazi te engleskog jezika kao i ocjena pisma motivacije. Svu potrebnu dokumentacija treba poslati do 11. travnja 2013. godine, a više informacija potražite na webu Sveučilišta u Splitu.

www.unist.hr