Poziv na festival znanosti

19_12_2012 / 17:33h
Poziv na festival znanosti

Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci i Osijeku, u suradnji s Tehničkim muzejom i British Council-om pripremaju 11. Festival znanosti. Pozivaju se svi zainteresirani da prijave svoje aktivnosti.

Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci i Osijeku, u suradnji s Tehničkim muzejom i British Council-om, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa pripremaju novi, 11. Festival znanosti koji će se održati od 22. do 28. travnja 2013. godine, a pozivaju se svi zainteresirani da prijave svoje aktivnosti.

Središnja tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je „Budućnost“, a osnovni moto festivala je "Izađimo u grad na Festival znanosti". Cilj je većinu aktivnosti smjestiti u centar grada kako bi planirana događanja mogao vidjeti veliki broj građana, od djece predškolske dobi do umirovljenika. Festival će se ove godine ceremonijalno završiti uz zatvaranje vremenske kapsule u koju će se pohraniti ideje i percepcije djece vrtićke i školske dobi o budućnosti. Kapsula će se ponovno otvoriti za 20 godina u sklopu Festivala znanosti.

Rok za prijavu je 15. siječnja 2013. godine.

pmfst.hr