Poziv na Ljetnu tvornicu znanosti

21_12_2014 / 17:07h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: everystockphoto.com
Poziv na Ljetnu tvornicu znanosti

Ljetna tvornica znanosti prilika je za mlade znanstvenike da svoje ideje, znanja i vještine približe djeci. Na prijavu su pozvani studenti prirodnih, tehničkih i društvenih znanosti.

Pozivaju se studenti prirodnih, tehničkih i društvenih znanosti da se prijave na Ljetnu tvornicu znanosti!

Ljetna tvornica znanosti daje mogućnost svima da svoje ideje i projekte, znanje i iskustvo približe djeci te da unaprijede svoje vještine komuniciranja znanosti s javnošću, vještine podučavanja i metodike, rada sa djecom, kao i organizacijske vještine. U cilju što kvalitetnije pripreme radionica organiziran je i niz aktivnosti Ljetna tvornica znanosti 2015., vezanih uz edukaciju mentora, te pomoć starijih i iskusnijih kolega.

Ljetna Tvornica Znanosti je skup znanstveno edukacijskih radionica, u trajanju od tjedan dana, namijenjenih djeci i mladima u dobi od 10 do 18 godina. Projekt je započeo 2007. godine na Mediteranskom institutu za istraživanje života - MedILS u Splitu, 2010. godine pridružuje se Čakovec i 2011. godine Samobor.

Programi radionica LJTZ temelje se na dovođenju djece u izravni kontakt sa znanstvenim problemom, te ih potiču na samostalno, kreativno i originalno rješavanje. Na ovaj način potiče se razvoj dječjih intelektualnih potencijala, te inovativnog i kritičkog načina razmišljanja.

Rok za prijavu: 1. veljače 2015. 

Prijava na www.tvornica-znanosti.org.