Poziv istraživačkim novinarima

05_07_2015 / 14:20h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: morguefile.com
Poziv istraživačkim novinarima

Istraživački novinari i novinarke pozivaju se na sudjelovanje u projektu Jačanje društvenih kapaciteta za borbu protiv korupcije, koje obuhvaća radionicu, pisanje članaka i sudjelovanje na konferencijama.

Udruga Partnerstvo za društveni razvoj (PSD) poziva istraživačke novinare i novinarke na sudjelovanje u projektu Jačanje društvenih kapaciteta za borbu protiv korupcije (E-SCORE), u sklopu programa IPA 2011.

Odabrani novinari/novinarke sudjelovat će u projektu u ukupnom trajanju od 16 mjeseci (rujan 2015. - prosinac 2016.), a uključuje trodnevnu radionicu u Zagrebu, istraživanje i pisanje 10 članaka istraživačkog karaktera, prezentirati nalaze iz članaka na konferencijama na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Zainteresirani istraživački novinari i novinarke mogu se prijaviti putem el. pošte na [email protected]. Prijavi je potrebno priložiti motivacijsko pismo i dva autorska djela novinara/novinarke.

Troškove puta, smještaja i hrane na radionici i konferencijama za sve novinarke/novinarke u cijelosti pokriva Partnerstvo za društveni razvoj. Također, u projektu je osigurana naknada za novinarke/novinarke u aktivnosti Istraživanje i pisanje 10 članaka istraživačkog i analitičkog karaktera. Predviđena naknada honorara po članku iznosi 1150 kuna, dakle ukupno po novinaru/ki 11500 kuna.

Rok za prijavu: 14. srpnja 2015. godine.