Povratak Cirkuske srijede

07_09_2014 / 10:22h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Positiv force
Povratak Cirkuske srijede

Nakon kolovoske pauze četrnaesta Cirkuska srijeda vraća se u velikom stilu - istovremenom projekcijom četiri igrana filma u četiri grada – Splitu, Zagrebu, Zadru i Puli! Projekcije u Solitu počinju u 20 h u kinu Beton.

Nakon kolovoske pauze četrnaesta Cirkuska srijeda vraća se u velikom stilu - istovremenom projekcijom četiri igrana filma u četiri grada – Splitu, Zagrebu, Zadru i Puli!

U Splitu, u kinu Beton Doma mladih, 10. rujna s početkom u 20 h, prikazat će se filmovi nastali sradnjom dviju profesionalnih škola u francuskom Toulouseu – ESAV-a, gdje se školuju filmaši, te Lida, gdje se formiraju profesionalni akrobati, žongleri, trapezisti i drugi artisti. Sveučilište ESAV jedno je od triju državnih audiovizualnih sveučilišta u Francuskoj, a bavi se isključivo igranim i dokumentarnim filmom. Zajedno s dobro poznatim školama l’École Louis-Lumière i Fémis u Parizu, naglasak stavlja na pronalaženje vlastitog stila svakog studenta, praktična predavanja i suradnju s ostalim umjetničkim sveučilištima i organizacijama.

Za ovu Cirkusku srijedu odabrani su radovi Vakker Verden (r. Mathilde Monti), La Crise Marron (r. Lorris Coulon), Je suis un HOMME (r. Youngkyu Park) i Déplacé (r. Anja Strelec).

Ulaz na Cirkusku srijedu tradicionalno je besplatan, a i ovog puta najsretniji posjetitelj bit će nagrađen. Osim u Splitu, ovaj program u istom terminu može se vidjeti i u
Pogonu (Zagreb, Mislavova 11), klubu ACME (Zadar, Nikole Matafare 2a) i dnevnom boravku Društvenog centra Rojc (Pula, Gajeva 3).

Cirkuska srijeda, podsjećamo, ciklus je filmova cirkuske tematike, u sezoni 2010./2011. bila je udomaćena u zagrebačkom Kinu Grič, a sada se kroz zajednički projekt Cirkuskog informacijskog centra (Mala performerska scena) i Room 100 (Pozitivna sila), svake druge srijede u mjesecu održava u Zagrebu i Splitu.