Praksa u europskom vrtiću i školi

11_01_2013 / 03:50h
Praksa u europskom vrtiću i školi

Potprogram Comenius omogućava stručnu praksu u školi ili vrtiću u nekoj od država Europske unije. Prijaviti se mogu studenti nastavnog usmjerenja koji su završili najmanje dvije godine studija i nastavnici bez formalnog nastavničkog radnog iskustva.

Potprogram Comenius omogućava stručnu praksu u školi ili vrtiću u nekoj od država Europske unije u razdoblje između 13 i 45 tjedana. Prijaviti se mogu studenti nastavnog usmjerenja koji su završili najmanje dvije godine studija i nastavnici bez formalnog nastavničkog radnog iskustva. Comenius asistent pomaže u nastavi te u ostalim školskim aktivnostima, ima mentora koji prati njegov/njezin rad i osiguranu stipendiju.

Na ovaj način sudionici stječu iskustvo rada u nastavi, usavršavaju nastavne i međukulturalne vještine te znanje stranog jezika, upoznaju način rada i obrazovni sustav u državi u koju odlaze i slično. Rok za prijavu je 31. siječanj 2013. godine, a više informacija i prijavni obrazac nalaze se na webu Agencije za mobilnost i programe EU. Za sve informacije možete se obratiti i na [email protected].

www.mobilnost.hr