Postblagdanski program Zone

28_12_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Postblagdanski program Zone

Nakon blagdanskih izdataka, odlično će zvučati informacija da je program Kluba Zona i nakon deset godina još uvijek potpuno besplatan, a u borbi sa postblagdanskom depresijom dobro će doći informacije o novim edukacijama, druženjima i izložbama.

Nakon blagdanskih izdataka, odlično će zvučati informacija da je program Kluba Zona i nakon deset godina još uvijek potpuno besplatan, a u borbi sa postblagdanskom depresijom dobro će doći informacije o novim edukacijama, druženjima i izložbama. Program se u aktualnoj sezoni i dalje realizira uglavnom u Chillton baru (Jadranska 1), a dvije izložbe otvorit će se u prostoru na Šperunu (Jerina 1).

KLUB ZONA U SIJEČNJU

Biciklopopravljaonica / četvrtak, 4.1. / 17:00 - 20:00
Književna čajanka: Rosemaryna beba (I. Levine) / utorak, 9.1. / 19:00
Stripaški kružok: Mlade nade splitske scene / četvrtak, 11.1. / 20:00
Večer društvenih igara: Ajmo se igrat! / subota, 13.1. / 20:00 - 00:00
Radionica pletenja* / ponedjeljkom, od 15.1. / 18:00
Sociološka večer / srijeda, 17.1. / 20:00
Veseljkova izložba: Moje boje / četvrtak, 18.1. / 18:00 (Jerina 1)
Povijesno-književni kviz: Divide et impera*/ četvrtak, 18.1. / 20:00
Književna čajanka / utorak, 23.1. / 19:00
Izložba studentica UMAS-a: (o)PET / četvrtak, 25.1. / 19:00 (Jerina 1)
Večer društvenih igara: Ajmo se igrat! / subota, 27.1. / 20:00 - 00:00

Sudjelovanje je na svim događanjima besplatno, ali za neka događanja (*) potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klub.infozona.hr. Više informacija dostupno je na Facebook stranici Klub Zona.

Za svakoga čije se novogodišnje odluke tiču zdravlja bicikl će svakako biti poželjno prijevozno sredstvo pa je korisno naučiti kako ukloniti kvarove i učiniti bicikl funkcionalnijim. Prvi četvrtak u mjesecu i termin od 17 do 20 sati rezervirani su za Biciklopopravljaonicu pa će tako biti i 4. siječnja 2018. godine.

Nakon blagdanske pauze Književna čajanka od 9. siječnja ponovno svako dva tjedna u 19 sati okuplja mlade zaljubljenike u književnost. Druženja vode tri mlade profesorice jezika koje i pišu osvrte na književna djela za svoj blog Djevojke koje čitaju, a za sudjelovanje nije potrebno nikakvo predznanje o književnoj kritici. Tema prvog novogodišnjeg razgovora bit će djelo Rosemaryna beba, a siječanjsko druženje održat će se i 23. siječnja.

Novi Stripaški kružok održat će se u četvrtak, 11. siječnja, u 20 sati i pozornost će usmjeriti na mlade nade splitske strip scene. O njihovim mogućnostima i prilikama, ulozi 24-satnog cratanja stripa, strip radionicama i druženjima, razgovarat će Josip Špika, Ante Ančić i Karla Drpić Granić. Voditeljica večeri je Danica Kliškić.

Blagdani su omeli ritam druženja ljubitelja modernih društvenih igara pa je pauza potrajala čak mjesec dana. Ritam igranja svako dva tjedna nastavlja se 13. siječnja pa će se u prvom mjesecu Večer društvenih igara - Ajmo se igrat! održati i 27. siječnja. Zainteresirani od 20 sati do ponoći mogu donijeti svoje igre, pridružiti se drugim igračima ili birati iz bogate kolekcije koju osiguravaju organizatori - Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST.

Od 15. siječnja počinje treće izdanje vrlo popularne radionice pletenja koja je 2015. godine zainteresirala više od 200 prijavljenih. Uz osiguran materijal, sudionici i sudionice, upoznavat će se s vunom kao materijalom, priborom i osnovama pletenja, a ovisno o svojim preferencijama i vještinama izradit će šal, kapu, rukavice... Radionica će se do kraja ožujka održavati ponedjeljkom u 18 sati, a rezervacija mjesta je putem prijavnice na klub.infozona.hr.

Udruga Imaginacija u listopada je započela ciklus diskusija, predavanja i radionica pod nazivom Ti i ja, građani u kojem sudionici imaju priliku doprinijeti istraživanju o građanskom odgoju. Nova Sociološka večer održat će se u srijedu, 17. siječnja, u 20 sati.

Nakon izložbe maturanata Škole likovnih umjetnosti, koja će biti otvorena do sredine siječnja, prva nova izložba u 2018. godini u prostoru na Šperunu bit će Veseljkova izložba - Moje boje, koja će se otvoriti u četvrtak, 18. siječnja, u 18 sati. Veseljko bojama i kistom priča svoje unutarnje priče - priče o moru, ribama, selu i cvijeću… Dolaskom u Centar Juraj Bonači, njegovom upornošću, nije trebalo mnogo da od nemogućnosti da pomakne kist s jednoga mjesta na papiru dođe do samostalnog stvaranja slika, pa i ove prve izložbe.

Nakon premijernog prosinačkog izdanja, Udruga iTHEom i Udruga studenata povijesti Toma Arhiđakon u siječnju za kvizomane spremaju novi set od čak 40 pitanja iz povijesti i književnosti. Novi povijesno-književni kviz Divide et impera održat će se u četvrtak, 18. siječnja, u 20 sati. Natjecateljska ekipa može imati najviše četiri člana, a rezervacija mjesta je putem prijavnice na klub.infozona.hr!

Krajem siječnja u prostoru na Šperunu četvrtu godinu zaredom izlažu studenti Umjetničke akademije u Splitu. Ove godine ususret Noći muzej, u četvrtak, 25. siječnja, u 19 sati otvorit će izložbu - (o)PET. Izlaže pet autorica koje su se u istom prostoru izložbom predstavile i prethodne dvije godine: Mia Bogdan, Ida Bugarić, Nikolina Ćuk, Jasna Fantić i Antonela Stanić.