Dobre prakse rada s mladima

14_06_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: jobclub.carpediem.hr
Dobre prakse rada s mladima

U Info zoni će se predstaviti katalog usluga i aktivnosti za mlade koje provode organizacije civilnog društva i institucije na području Splita te projekt Job Club for Youth koji je znatno doprinio zapošljivosti mladih.

U Info zoni će se u petak, 17. lipnja, u 14 sati predstaviti katalog usluga i aktivnosti za mlade koje provode organizacije civilnog društva i institucije na području Splita te projekt Job Club for Youth koji je znatno doprinio zapošljivosti mladih.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u lipnju
>> Posjeti klub.infozona.hr
>> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


Katalog pruža pregled različitih praksi rada s mladima te pomaže školskim stručnim službama u potrazi za vanjskim suradnicima u nastojanjima da mladima ponude kvalitetniju nastavu i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Predstavljanje projekta Job Club for Youth prilika je da se prvenstveno predstavnici udruga detaljno upoznaju sa relativno inovativnim modelom rada s nezaposlenim mladim osobama te ga primjene u svojoj lokalnoj sredini. Job Club for Youth projekt je karlovačke udruge Carpe Diem u sklopu kojeg su tri educirana voditelja za 96 mladih nezaposlenih Karlovčana osigurala podršku i mentorstvo u procesu traženja posla te je većina uključenih korisnika uspjela je pronaći posao. Na predstavljanju u Splitu gosti će objasniti proces razvoja Job Cluba, metode rada s korisnicima te načine na koje su u aktivnosti uključili poslodavce i volontere.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Regionalni informativni centar za mlade Info zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.