Portal za (buduće) poduzetnike

16_02_2015 / 11:49h  |  Autor: Ana Kuić  |  Foto: Morgue
Portal za (buduće) poduzetnike

Pokrenut je portal Pokreni posao na koji su dobrodošli svi zainteresirani za razvoj mobilnih aplikacija, poduzetništvo i pokretanje bilo koje vrste posla. Cilj je povećati zapošljivost i mogućnost samozapošljavanja.

 U sklopu projekta Razvoj lokalnih kapaciteta za mobilno poslovanje - e-MOBILE, koji financira Europska unija, pokrenut je portal Pokreni posao na koji su dobrodošli svi zainteresirani za razvoj mobilnih aplikacija, poduzetništvo i pokretanje bilo koje vrste posla. Cilj je projekta povećati zapošljivost i mogućnost samozapošljavanja visokoobrazovanih, ali i dugo nezaposlenih osoba u ICT sektoru.

Kako financirati poduzetničku ideju, kako izbjeći najčešće poduzetničke pogreške, kako platiti čim manje poreza i ostvariti veću dobit, a da sve bude legalno samo su neke od tema koje bi mogle biti interesantne (budućim) poduzetnicima. Teme u fokusu sadrže i informacije iz domene financija, prava, Android aplikacija te informacije koje se tiču osoba s invaliditetom i nacionalne manjine.

Rubrika Dokumenti i zakoni koja bi trebala pokriti teme financijske regulative, postupke i zakonske okvire, zasad ne pruža nikakve dodatne informacije, odnosno tumačenja zakona, ali na forumu portala može se postaviti bilo koje pitanje.