Porin i na peškariji

27_02_2015 / 10:57h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Judino drvo
Porin i na peškariji

Ususret održavanju dodjele diskografske nagrade Porin u Splitu će se održati niz muzičkih manifestacija a među njima su i programi Judinog drva: od partyja na peškariji i ST-@rta do koncerta Josipe lisac i Unnoficial Porin After Partyja.

Ususret održavanju dodjele diskografske nagrade Porin po prvi put u Splitu, u Spaladium Areni 6. ožujka, u tjednu prije dodjele održat će se Porin Week - niz manifestacija po lokalnim klubovima i punktovima u gradu.

Judino drvo jedan je od partnerskih klubova u čijoj će se organizaciji realizirati party otvorenja tjedna Porina, prva večer festivala autorskih bendova ST-@rt, koncert Josipe Lisac i neslužbeni Porin after party!

Porin Week kreće od peškarije

Judin Peškarija Party
na splitskoj ribarnici kreće kao prvi u nizu događanja nadolazećeg Porin Weeka.  28. veljače u 20 h počinje zabava na Peškariji, interesantnom prostoru za tulume u koji će ekipa Judinog drva ovom prigodom unijeti vlastitog klupskog ambijenta.
 
Za DJ pultom dočekuju vas Judin rezident Kid Va feat. Ivan Škvorc na saksofonu te DJ Miro. U ponoć se zabava seli u Kopilicu i nastavlja uz Judin Experiment. Judin rezident Dawe Barrows (Zvuk ulice) otvara večer za gostujućeg DJ-a Eddya Ramicha – jednog od nositelja zagrebačke i hrvatske rane house scene, DJ-a s dvadesetopetogodišnjim iskustvom i nastupima širom Europe i svijeta (Tokyo, New York, Paris, Shanghai, Dubai, Moskva, Berlin…).

Ulaz na Peškariju je slobodan, a ulaznica za Judin Experiment iznosi 30 kn. Za prijevoz od Peškarije do Judinog drva zadužen je besplatni KREMA taxi (091 2 300 300).

Ususret Porinu starta i ST-@rt 

U Judinom drvu ove godine održava se 6. Festival autorskih bendova ST-@rt 2015., koji za cilj ima afirmaciju splitske, dalmatinske, hrvatske i regionalne demo scene i prezentaciju rada bendova posjetiteljima te slušateljima i gledateljima emisija medijskih pokrovitelja. Pobjednik Festivala osvojit će snimanje maxi singla i video spota, a prva večer održava se u srijedu 4. ožujka u 21 h, kada će se splitskoj publici predstaviti Light Bulb (Split), Rezerve (Makarska), Shewa (Sinj), Sila nečista (Solin) i Sraz (Zagreb).

Josipa Lisac u klupskom ambijentu

Nakon dugog niza godina splitska publika imat će priliku presjek dugogodišnje karijere genijalne Josipe Lisac doživjeti u klubskom ambijentu Judinog drva - ovog puta praćena vrhunskim jazz glazbenicima, redom dobitnicima gomile strukovnih. Koncert se održava u četvrtak 5. ožujka, dan prije Porina, kada će Josipa, uz Karla Metikoša i Ivicu Krajača primiti nagradu za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe za kultni album iz 1973. godine, Dnevnik jedne ljubavi.

Zbog velikog interesa koncert Josipe Lisac ponovit će se na istom mjestu 12. ožujka. Karte su u pretprodaji po cijeni od 110kn u Design hostelu GOLI ± BOSI svakim danom od 12h do 21h. Pretprodaja za drugi koncert počinje 2. ožujka. Informacije o tome mogu se pratiti na Facebooku.

Na sam dan Porina, 6. ožujka, Judino drvo priprema Unofficial Porin after partyu uz Judinog DJ rezidenta Kid Va i funk Break a Leg večer.