Popularni bloger na Bookari

24_10_2014 / 13:43h  |  Autor: I.Z.
Popularni bloger na Bookari

U novom izdanju književne večeri Bookara gostuje informatičar, pisac i kultni bloger Kristijan Mirić - autor popularnog bloga, a od ove godine i knjige, Informatičar starog kova koja demistificira informatiku, ali i odnose u našem društvu.

U novom izdanju književne večeri Bookara, u petak (31. 10.) u 20 sati, gostuje informatičar, pisac i kultni bloger Kristijan Mirić - autor popularnog bloga, a od ove godine i knjige, Informatičar starog kova

Na blogu na adresi informaticar.eu autor objavljuje zanimljive anegdote iz svog informatičkog posla, no i korisne informatičke savjete koji s vješto spojenim originalnim humorom demistificiraju informatiku, ali i odnose u našem društvu.

>> Prati najave događanja u Zoni na infozona.hr/program

- Informatičar starog kova prevoditelj je novoga u staro, nepoznatoga u poznato, apstraktnog u konkretnije, demistifikator informatike, ali i društvenih odnosa, snobizma, izrugivač gluposti. Potkovan u teoriji, posebno u informatici i ekonomiji, prekaljen u praksi, duhovit po rođenju, nepotkupljiv i satiričan po karakteru, analitičan i metodičan u pristupu, Informatičar je centar svijeta, globalno informatičkog i lokalno srednjemišćanskog. Njegove crtice iz svakodnevice malog poduzetnika na divljem tržištu i susreti sa živopisnim likovima čine cijeli serijal. U njegovoj se informatičkoj butigi, za razliku od one velomištanske Dvornikove, itekako govori o, šire shvaćenoj, politici - napisao je o knjizi urednik i pisac Kruno Lokotar.

Voditelj večeri je mladi splitski književnik Marijo Glavaš.