Pomozite fontani nad usjekom!

24_10_2012 / 01:49h
Pomozite fontani nad usjekom!

Putem servisa Žugaj! pozabavili smo se sudbinom fontane nad usjekom pruge… Možda je najbolje da prekinemo potragu za odgovor(n)ima, uzmemo četke i sami očistimo fontanu?

Priča o obnovi Bajamontuše gotovo periodički popuni medijski prostor pa utone u zaborav, a prečesto se zaboravi i na splitske fontane i česme koje (još) nisu srušene. Putem servisa Žugaj! pozabavili smo se sudbinom fontane nad usjekom pruge

Pritisnuta kioskom i prekrivena nečistoćom nešto bolje izgleda tek, ironije li, nakon što je zatvorena voda pa se osušila nakupljena mahovina koja je stvarala dojam šumskog izvora u samom centru grada. Kod Pave Zaninovića, prvog čovjeka splitske komunale, potražili smo odgovor na pitanje ima li nade da se fontana oslobodi ropstva kioska i zaborava, no on nas je uputio na Parkove i nasade i Tržnice Hippos.

Tvrtka Tržnice Hippos, reče on, ima koncesiju nad tržnicom i mora brinuti o rasporedu kioska. Iako je prvi čovjek komunale institucije koja je Hipposu dala koncesiju nije se previše zabrinuo ako je raspored loš ili se ne poštuje. Pokušali smo barem dio problema riješiti u Parkovima i nasadima, no direktor Stipe Radoš Knježević pristojno nam je objasnio da fontana nije u njihovoj nadležnosti te da, logično, rješenje potražimo u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo i redarstvo Grada Splita, očito ne znajući da su tamo uvjereni da fontane održava upravo to gradsko poduzeće.

Pokušali smo ponovno razjasniti stvari, no nismo postigli neki napredak... Možda je najbolje da prekinemo potragu za odgovor(n)ima, uzmemo četke i sami očistimo fontanu? A i kiosk ćemo onda nekako sami riješiti… Zainteresirani, javite nam se ;)