Pokreni se, otputuj! Oni već jesu...

18_09_2015 / 09:30h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: timetomove.info
Pokreni se, otputuj! Oni već jesu...

U organizaciji Info zone u kavani i galeriji HOK u Splitu petoro mladih ispričat će svoja iskustva o putovanjima, studiranju i neformalnim edukacijama u inozemstvu dostupnima gotovo svima.

U organizaciji Info zone petoro mladih ispričat će svoja iskustva o putovanjima, studiranju i neformalnim edukacijama u inozemstvu dostupnima gotovo svima. Informativno predavanje o iskustvima i mogućnosti mobilnosti mladih održat će se u srijedu, 23. rujna, u 19 sati u kavani i galeriji HOK u Splitu. 

Đeni Macan nedavno se vratila sa još jednog putovanja u nizu - volontirala je na permakulturnoj farmi na Tajlandu; Marija Pranić iskusila je život Erasmus studenta te dio studija računarstva provela u Portugalu; Jakov Kusić proputovao je gotovo cijeli svijet couchsurfajući za male novce; Patryk Osuch u Wroclavu studira kroatistiku i trenutno je na Radio Splitu na Erasmus stručnoj praksi; Kristina Tešija besplatno je putovala u pet europskih zemalja te na neformalnim edukacijama diskutirala o različitim temama - ljudskim pravima, interkulturalnom dijalogu, predstavljanju na tržištu rada, komunikaciji za udruge i problemima Europske unije.

>> Prati Zonin program na infozona.hr/program

Info zona događanje organizira u sklopu paneuropske kampanje Time to move, kao multiplikator Eurodesk mreže, besplatnog informativnog servisa Europske komisije. Kampanja s namjerom informiranja mladih o mogućnostima međunarodne mobilnosti ove se godine provodi od 21. rujna do 4. listopada.

Time to move: Dođi na predavanje, ali i pošalji razglednicu za nagradu

U sklopu kampanje, na razini Europske Unije, za mlade od 13 do 30 godina organiziran je i nagradni natječaj za najbolju razglednicu. Autori moraju izraditi razglednicu svoje zemlje ili mjesta te je do 4. listopada postaviti na Facebook stranicu Eurodeska. U konkurenciji za nagradu bit će 20 razglednica sa najviše glasova, a dvije odabrane autorima će donijeti InterRail kartu koja omogućava 22 dana putovanja vlakom diljem Europe.