Popravi bicikl ili razmijeni višak

04_09_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Popravi bicikl ili razmijeni višak

Početak mjeseca nova je prilika za učenje o popravcima bicikla i razmjenu korištenih predmeta. Pokaži kako popraviti bicikl ili razmjeni višak stvari iz ormara.

Početak mjeseca nova je prilika za učenje o popravcima bicikla i razmjenu korištenih predmeta. Prvim ponedjeljkom u mjesecu od 17 sati u Klubu Zona održava se Biciklopopravljaonica, a prvog utorka u mjesecu od 18 do 21 sat Sajam razmjene korištenih predmeta.

- Pozivamo sve koji znaju ukloniti neki kvar na biciklu da nam se u ponedjeljak pridruže, iskoriste veliki izbor alata, razmjene znanja i pomognu drugima popravit bicikl. Za 25. rujna najavljena je splitska Biciklijada pa je pravo vrijeme za početak priprema - poziva Goran Biličić, voditelj Kluba Zona.

Sve popularniji Sajam razmjene korištenih predmeta idealna je prilika da ormar oslobodite od nekorištenih, ali funkcionalnih predmeta. Kako ih zamijeniti za nešto iz ponude zainteresiranima će na sajmu objasniti volonterke Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

Osim prilike za razmjenu, ovo je prilika i da se u neformalnom razgovoru s volonterima informirate o programu Europske snage solidarnosti koji im je omogućio višemjesečni dolazak u Split.