Stipo Margić: Više pričajte o OSI!

20_03_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Stipo Margić: Više pričajte o OSI!

Stipo je kao tinejdžer saznao svoju dijagnozu zbog koje je već osam godina u invalidskim kolicima, ali to ga nije spriječilo da upiše fakultet, dobije rektorovu nagradu, osnuje udrugu Liberato, ide u teretanu i razmišlja o novim projektima.

Jedanaesti gost podcasta U Zoni bio je Stipo Margić. Stipo je kao tinejdžer saznao svoju dijagnozu zbog koje je već osam godina u invalidskim kolicima, ali to ga nije spriječilo da upiše fakultet, dobije rektorovu nagradu, osnuje udrugu Liberato, ide u teretanu i razmišlja o novim projektima.

S kolegom je izradio aplikaciju koja sadrži informacije o pristupačnosti brojnih gradskih lokacija osobama s invaliditetom, a gostovanje u podcastu bila je prilika da objasni proces izrade aplikacije te kroz niz anegdota predoči kako je u Splitu biti osoba s invaliditetom. Gledateljima je otkrio i kako je nakon dijagnoze pronašao motivaciju za nastaviti život, prihvatiti potrebu korištenja kolica i fakultetski se obrazovati.

- Premalo ljudi u ovom gradu otvoreno priča o problemima osoba s invaliditetom - zaključio je Stipo te je izrazio želju da se više mladih s invaliditetom odluči za studiranje i zaposlenje te da tako doprinesu boljem vlastitom položaju u društvu. Motiviranju osoba s invaliditetom na društvenu angažiranost i senzibiliziranju šire javnosti na njihove potrebe doprinosi i snimka ovog zanimljivog razgovora dostupna na YouTube kanalu podcasta U Zoni (youtube.com/podcastuzoni).

Podcast U Zoni dio je projekta Društveni prilozi, financiranog kroz program Europske snage solidarnosti, a osim na službenoj YouTube stranici, sve vezano uz podcast može se pratiti na Facebooku, Instagramu i na web stranici infozona.hr/podcast.