O Radio Kampusu u podcastu U Zoni

15_05_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
O Radio Kampusu u podcastu U Zoni

U 38. epizodi podcasta U Zoni gostovala je Matea Zanić s Radio Kampusa. Razgovor s Josipom Škiljom bio je prilika za prisjetiti se radijskih početaka, ali i za popričati o rodnom Benkovcu.

U 38. epizodi podcasta U Zoni gostovala je Matea Zanić s Radio Kampusa. Ovaj studentski radio nedavno je, nakon pet godina online etera, dobio radijsku frekvenciju. Razgovor s Josipom Škiljom bio je prilika za prisjetiti se radijskih početaka, ali i za popričati o rodnom Benkovcu.

- Želimo aktivirati mlade, pokazati im koje mogućnosti imaju i odmaknuti ih od mainstreama - objasnila je Matea cilj Radio Kampusa na samom početku razgovora. Govoreći o kvaliteti programa, istaknula je drugačiji pristup slušateljima, a otkrila je i da radijski program trenutno stvara 45 volontera te pozvala sve mlade, pa i srednjoškolce, da im se pridruže.

Jedini studentski radio u Splitu uskoro će dobiti novi studio, a još većem broju mladih približit će se i događanjima o kojima je također bilo riječ u podcastu. Entuzijazam i atmosferu o kojoj je Matea nekoliko puta pričala Škiljo je usporedio s atmosferom kultnog radija KL Eurodom čiju frekvenciju 104,1 MHz danas koristi Radio Kampus.

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta U Zoni te na audio platformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Grada Splita i programa Europske unije Erasmus+.