Kike: Tuga praznih prostora

08_03_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Kike: Tuga praznih prostora

Govoreći o neiskorištenim potencijalima gradskih prostora, neizbježna tema bila je i Dom mladih, a razgovarali su i o KLFM-ovom Radiju na cesti te otkrili da se iza naziva KLFM krije skraćenica.

Deveta gošća podcasta U Zoni bila je Kristina Tešija, čiji glas često čujemo u programu KLFM radija u zajednici. Kristina je i jedna od osnivačica udruge Culture Hub Croatia koja projektom Praznine na nekoliko tjedana vraća život u zimi opustošenu staru gradsku jezgru.

Tomislav Primorac razgovor je započeo upravo pitanjem o projektu Praznine, koji je već drugu godinu zaredom zatvorene poslovne prostore u gradskoj jezgri privremeno pretvorio u umjetničke ateljee, prostore susreta, radionica, izložbi, ali i drugih događanja.

- Baš je jako tužno hodati gradom i vidjeti toliko prostora u prašini i smeću, da ih nitko ne koristi, a imaju puno potencijala - zaključila je Kristina. Smatra da Split ima dovoljno kreativaca kojima nedostaje prostor za rad i koji bi mogli ponuditi program izvan turističke sezone, ali da je na Gradu da prepozna potrebu vraćanja života u gradsku jezgru u zimskim mjesecima.

Govoreći o neiskorištenim potencijalima gradskih prostora, neizbježna tema bila je i Dom mladih, a razgovarali su i o KLFM-ovom Radiju na cesti te otkrili da se iza naziva KLFM krije skraćenica - mašina za frekvencije ljubavi i umjetnosti. Objašnjavajući zašto je KLFM drugačiji radio i što je radio zajednice, Kristina je i uspješno razuvjerila Tomislava da je radio medij prošlosti.

Pred kraj razgovora osvrnuli su se i na druge projekte u kojima je Kristina sudjelovala pa su razgovarali o problematici govora mržnje i pitanju guši li politička korektnost humor, a što je ponudila kao učinkovito rješenje problema lošeg humora i neumjesnih komentara u javnom prostoru pogledajte u novoj epizodi.

Podcast U Zoni dio je projekta Društveni prilozi, financiranog kroz program Europske snage solidarnosti, a osim na službenoj YouTube stranici, sve vezano uz podcast može se pratiti na Facebooku, Instagramu i na web stranici infozona.hr/podcast.